Σοβαρά επεισόδια στο Λονδίνο: Διαδηλωτές στο Δημαρχείο του Κένσινγκτον – Ζητούν δικαιοσύνη για τα θύματα (Βίντεο)

Σε ρινγκ μετατράπηκε το Δημαρχείο της περιφέρειας του Κένσινγκτον και Τσέλσι.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο διαμαρτυρόμενοι για τον χειρισμό της τραγωδίας του πύργου Γκρέφνελ από τις Αρχές εισέβαλαν στο εσωτερικό του, ζητώντας απαντήσεις και δικαιοσύνη για τα θύματα.

Οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων γνωστοί και φίλοι των αγνοουμένων της πύρινης κόλασης, έφτασαν στο Δημαρχείο με μια σειρά από αιτήματα, τα οποία ζήτησαν να παραδώσουν στον επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου. Όταν δεν εμφανίστηκε κανείς να τα παραλάβει, όρμηξαν στις πόρτες που φυλάσσονταν από αστυνομικούς και εισέβαλαν στο Δημαρχείο, φωνάζοντας συνθήματα.

Ένα από αυτά ήταν το «Όχι 17», ένα σύνθημα που χρησιμοποιείται από εχθές και υπονοεί ότι οι επίσημες Αρχές υποβαθμίζουν ηθελημένα τον αριθμό των θυμάτων.

Μεταξύ των αιτημάτων των διαδηλωτών είναι η εύρεση προσωρινής κατοικίας στην περιοχή για τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους, η εκταμίευση κονδυλίων για βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βοήθεια στους πληγέντες και η δημοσιοποίηση μιας επίσημης λίστας με τους αγνοούμενους της πύρινης κόλασης.

Ωστόσο, η ένταση εκτονώθηκε όταν εμφανίστηκε ένας εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου και παρέδωσε στους διαδηλωτές μια ανακοίνωση αναφορικά με τα αιτήματά τους.

Πάντως, κατά πολλούς, η απάντηση του Συμβουλίου ήταν γεμάτη με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και υπεκφυγές, αφού η Δημοτική Αρχή φαίνεται να «ρίχνει» το μπαλάκι για την ενημέρωση του κοινού στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/288869-Sobara-epeisodia-sto-Londino-Diadelotes-sto-Demarcheio-toy-Kensingkton-Zetoyn-dikaiosyne-gia-ta-thymata-Binteo ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...