Σοβαρά προβλήματα από τη σφοδρή κακοκαιρία που σαρώνει τη χώρα (εικόνες)

σχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν πολλές περιοχές της χώρας, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες και προβλήματα στις μετακινήσεις.

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιούργησει οι έντονες βροχοπτώσεις στην Άρτα. Στον Δήμο Αρταίων και στην είσοδο της πόλης, από την παλιά εθνική οδό προς Αγρίνιο, υπερχείλισαν δύο ρέματα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, επιχειρήσεις, καλλιέργειες και να διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία του Δήμου και η Πυροσβεστική, προκειμένου να ανακόψουν τα ορμητικά νερά, αλλά και να καθαρίσουν τα φερτά υλικά από τα γεφύρια.

ΑΡΤΑ - ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ - ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Στα ορεινά χωριά του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη, η κακοκαιρία έχει δημιουργήσει προβλήματα σε όλο το επαρχιακό δίκτυο. Ο δήμαρχος Περικλής Μίγδος, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως σε πολλά σημεία γίνονται καθιζήσεις του οδοστρώματος, υπάρχουν καταπτώσεις βράχων, ξεριζώθηκαν δένδρα, ενώ η υπερχείλιση μικρών ρεμάτων της περιοχής έχει καταστρέψει καλλιέργειες, χωράφια ακόμη και γεφύρια. Χαρακτηριστικές φωτογραφίες δημοσιεύει το EpirusPost.gr

ΑΡΤΑ - ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ - ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Τα μηχανήματα του Δήμου παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες εργάζονται προκειμένου να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου συνδράμει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ σημειώνει ότι με το πρώτο φως της ημέρας θα υπάρχει εικόνα για την έκταση των ζημιών.

ΑΡΤΑ - ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ - ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Θυελλώδεις άνεμοι “μαστιγώνουν” την Κρήτη

Προβλήματα με αεροπορικές πτήσεις και ακτοπλοϊκά δρομολόγια, έχουν προκύψει τις τελευταίες ώρες στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης και το λιμάνι του Ηρακλείου, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Δύο πτήσεις για Ηράκλειο, μία από την Αθήνα και μία από τη Θεσσαλονίκη ακυρώθηκαν, ενώ μια ακόμη πτήση που είχε ξεκινήσει από το Ελ. Βενιζέλος επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Αθήνας, καθώς δεν κατέστη δυνατό να προσγειωθεί, λόγω των ανέμων, που σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης, φτάνουν μέχρι και τους 40 κόμβους.

Festos Palace

Μέχρι την εκτόνωση των καιρικών φαινομένων, απαγορεύτηκε και ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι του Ηρακλείου, όπου εκατοντάδες επιβάτες, και λόγω των ημερών, είχαν φτάσει για να ταξιδέψουν προς τον Πειραιά. Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Κυριακής όταν, λόγω των ισχυρών νοτιάδων, έσπασαν οι κάβοι του πλοίου των Μινωικών γραμμών Festos Palace.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται και για την Δευτέρα, με θυελλώδεις ανέμους και με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Η κακοκαιρία περνά και πάνω από την Αθήνα από το βράδυ της Κυριακής, καθώς ισχυρές καταιγίδες πλήττουν πολλές περιοχές του νομού Αττικής.

ANT1



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...