Σοβαρό εργατικό ατύχημα στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Πολυτραυματίας ο εργάτης που έπεσε

Ανακοίνωση

ΣΟΒΑΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΡΙΟ!

Την Τρίτη 31 Μάρτιου άλλος ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε σοβαρά σε ώρα εργασίας. Στην περιοχή του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο συνάδελφος Sollaku Ylber 46 ετών οικοδόμος που εργαζόταν στον τέταρτο όροφο της οικοδομής, κατά την διάρκεια έγχυσης μπετόν, βρέθηκε στο κενό και έπεσε από μεγάλο ύψος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε με πολλαπλά τραύματα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο, όπου δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Όχι μόνο δεν έγινε η σύλληψη του υπευθύνου του εργοταξίου, αλλά η εργοδοσία προσπαθεί να φορτώσει την ευθύνη για τον σοβαρότατο τραυματισμό του συναδέλφου, σε εργαζόμενο χείριστή στο ίδιο έργο. Οι πραγματικοί υπεύθυνοί όμως είναι οι εργοδότες, το κεφάλαιο, τα μνημόνια και η κυβέρνηση, για την διάλυση της εργατικής νομοθεσίας, την υπερεκμετάλλευση των εργαζόμενων και την μη τήρηση έστω και των στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας και υγιεινής, με αποτέλεσμα εκατοντάδες θύματα στους χώρους δουλειάς σε ώρα εργασίας. Τώρα με πρόσχημα τον κορωνοϊό, επιβάλουν ακόμη πιο εξοντωτικά ωράρια εργασίας, την ελαστική/εκ περιτροπής, απλήρωτη  μισοασφαλισμένη/ ανασφάλιστη εργασία, που επιδεινώνουν την κατάσταση με  τα εργατικά “ατυχήματα” -δολοφονίες.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση αυτή στα χέρια μας, να απαντήσουμε ενάντια σε αυτή την ανελέτητη επίθεση που δεχόμαστε και να υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τα δικαιώματά μας. Η βαρβαρότητα αυτή αντιμετωπίζεται μόνο με τους αγώνες και την αυτοοργάνωσή μας σε επιτροπές και σωματεία στους χώρους δουλειάς, για να μπορέσουμε να περάσουμε στην αντεπίθεση και να απαντήσουμε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κυβερνήσεις, κεφάλαιο και αφεντικά. Για να τσακίσουμε το Μνημονιακό Καθεστώς και το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης της Εργασίας. Για να υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις το Δίκιο του Εργάτη! 

Αντεπίθεση των Εργαζομένων



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...