ΣΟΚ: Έφυγε από τη ζωή διάσημος σκηνοθέτης του Hollywood

ΣΟΚ: Έφυγε από τη ζωή διάσημος σκηνοθέτης του Hollywood
O πασίγνωστος σκηνοθέτης, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες

Σε ηλικία 95 ετών πέθανε ο βετεράνος σκηνοθέτης του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Τεντ Ποστ, που συνέδεσε το όνομα του με τον Κλιντ Ίστγουντ. Λέγεται μάλιστα ότι ο Ποστ ήταν εκείνος που «επέβαλλε» τον Ίστγουντ στην κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλιγουντ, με τον οποίο και δούλεψε μαζί στο γουέστερν «Κρεμάστε τους ψηλά», στην ταινία «Ενα Μάγκνουμ 44 για τον επιθεωρητή Κάλαχαν» («Magnum force») αλλά και σε αρκετά επεισόδια της σειράς γουέστερν «Rawhide» (1959 – 1965).

Σε έναν απολογισμό της καριέρας του, ο ίδιος ο σκηνοθέτης σε συνέντευξή του χρόνια αργότερα, υποστήριξε ότι η συνεργασία του με τον Ίστγουντ δεν τον ωφέλησε τελικά.

«Πιστεύω ότι ο Κλιντ έπαθε μεγαλομανία. Η απληστία του και το φουσκωμένο εγώ του, επηρέσαν αρνητικά την ευαισθησία και την κρίση του», είχε δηλώσει τότε ο ποστ

Γεννημένος στις 31 Μαρτίου του 1918 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης ο Τεντ Ποστ σκηνοθέτησε επίσης επεισόδια από σειρές όπως «Η μάχη», «Επόμενος σταθμός: Η ζώνη του λυκόφωτος» και «Πέιτον Πλέις». Αλλες του ταινίες ήταν «Οι μάγκες φοράνε μαύρα» και η περιπέτεια «Βρώμικες νίκες» με τον Μπαρτ Λάνκαστερ.

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...