Σοκ: Νέα Υόρκη και Λονδίνο δεν θα είναι κατοικήσιμες πόλεις σε 45 χρόνια!

Σοκ: Νέα Υόρκη και Λονδίνο δεν θα είναι κατοικήσιμες πόλεις σε 45 χρόνια!
Λόγω κλιματικών αλλαγών αρκετές μεγαλουπόλεις αναμένεται να εκκενωθούν μέσα στα επόμενα 45 χρόνια, όπως αναφέρει έρευνα του Πανεπιστημίου της Χαβάης.
Το επιστημονικό περιοδικό Nature όπου δημοσιεύθηκε η έκθεση, αναφέρει πως μεγαλουπόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο θα είναι μη κατοικήσιμες εξαιτίας των μη αναστρέψιμων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, η οποία προκαλείται από ανθρωπογενείς δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη η υπερθέρμανση του πλανήτη θα προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση με εκατοντάδες εκατομμύρια κλιματικούς πρόσφυγες να περνούν μαζικά τα σύνορα, ενώ σε πολλές περιοχές του πλανήτη ενδέχεται να εξαφανιστεί κάθε ίχνος ζωής.

Επιπλέον, οι συντάκτες της μελέτης περιγράφουν με μελανά χρώματα το μέλλον της ανθρωπότητας επισημαίνοντας ότι η κατάσταση είναι πλέον μη αναστρέψιμη και πως «οι άνθρωποι πρέπει να προετοιμαστούν για έναν κόσμο όπου τα πιο ψυχρά χρόνια θα είναι θερμότερα από αυτά που έχουν καταγραφεί στη μνήμη μας ως τα πιο ζεστά».

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν επίσης ότι ακόμα και χρησιμοποιούσαμε όλους τους διαθέσιμους πόρους για τη μείωση των εκπομπών ρύπων δεν θα γλιτώναμε από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής αλλά απλά θα κερδίζαμε χρόνο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, αν συνεχιστεί ο σημερινός ρυθμός εκπομπής ρύπων, η Νέα Υόρκη θα αρχίσει να βιώνει δραματικές θερμοκρασίες από το 2047, το Λος Άντζελες από το 2048 και το Λονδίνο από το 2056.

Ωστόσο, αν οι εκπομπές ρύπων σταθεροποιηθούν, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα πλήξουν τη Νέα Υόρκη το 2072 και το Λονδίνο το 2088, δηλαδή περίπου τρείς δεκαετίες αργότερα.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...