Σοκ στην Αυστρία: Γιατρός κατηγορείται ότι κακοποίησε τουλάχιστον 95 ανήλικα αγόρια

Σοκάρει την Αυστρία το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων με πρωταγωνιστή έναν γιατρό. Όπως ανακοίνωσε, έπειτα από πολλούς μήνες ερευνών, η εισαγγελία της πόλης Βελς, ο γιατρός κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά τουλάχιστον 95 ανήλικους ασθενείς, όλοι τους αγόρια.

Ο γιατρός εξηγούσε στα θύματά του, πολλά από τα οποία ήταν μικρότερα των 14 ετών, ότι η πρακτική του βασιζόταν σε μια ιατρική κίνηση, κάτι που του είχε επιτρέψει να συνεχίζει τη δράση του επί πολλά χρόνια χωρίς να τον καταγγέλλουν, διευκρίνισε η εισαγγελία.

Τελικά η καταγγελία ενός αγοριού ήταν αυτή που οδήγησε στη σύλληψη του γιατρού τον Ιανουάριο. Η αποκάλυψη της υπόθεσης οδήγησε σε μια χιονοστιβάδα μαρτυριών και μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 95 θύματα. Σύμφωνα με την αστυνομία, η δράση του γιατρού ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Ωστόσο δεν έχουν αποκαλυφθεί το μέρος που ασκούσε ιατρική αλλά ούτε και στοιχεία της ταυτότητας του γιατρού προκειμένου να διαφυλαχθεί η αξιοπρέπεια των θυμάτων. Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν σε «μια μικρή επαρχιακή πόλη», περιορίστηκε να αναφέρει ο αυστριακός Τύπος.

Η δίκη του γιατρού αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο και κινδυνεύει να καταδικαστεί έως και σε 15 χρόνια κάθειρξη.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...