Σούζα μπρος στον Σόιμπλε ο Κυριάκος

Στα μουλωχτα εγινε η συναντηση – O Γερμανος που το επαιζε αγριος για να τον φοβισει, οταν ο Μητσοτακης του ζητησε βοηθεια, του απαντησε: “Τι βοηθεια να σου δωσω, που ειμαστε ετοιμοι να σας διωξουμε απο την Ευρωζωνη” – Δεν εγιναν δηλωσεις, δεν βγηκαν φωτογραφιες και δεν ειχαμε χαμογελα και χαιρετουρες

Την ημέρα του… Αγίου Βαλεντίνου(!) συνάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεγάλο πολιτικό του… «έρωτα» που ακούει στο όνομα Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!

Το ραντεβού έγινε στα μουλωχτά, στο Βερολίνο, χωρίς κάμερες και χωρίς δηλώσεις στους δημοσιογράφους, για να μην εκτεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το ανθελληνικό παραλήρημα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών που έχει βάλει στρατηγικό στόχο να μας χρεοκοπήσει.

Άλλωστε το βρόμικο σχέδιο του Σόιμπλε το περιέγραψε χθες με κάθε λεπτομέρεια η γνωστή εφημερίδα Τρίμπιουν.

Για μια ακόμα φορά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών που έχει εξελιχτεί σε νταβατζή της Ευρωζώνης το έπαιξε άγριος για να φοβίσει τον πρόθυμο, έτσι κι αλλιώς, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Σόιμπλε δεν συγκινήθηκε από την τυφλή υπακουή που δείχνει ο Μητσοτάκης στην τρόικα και ιδιαίτερα στο ΔΝΤ και απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να βοηθήσει στο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Επανέλαβε για μια ακόμα φορά τις απειλές για έξωση της χώρας από την Ευρωζώνη, για την οποία εργάζεται συστηματικά εδώ και επτά χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, όταν ο Κυριάκος ζήτησε από τον Σόιμπλε βοήθεια ο Γερμανός του είπε να σκύψει και του ψιθύρισε στο αφτί: «Τι βοήθεια να σου δώσω, που είμαστε έτοιμοι να σας διώξουμε από την Ευρωζώνη». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε επίσης στον Σόιμπλε το ζήτημα των πλεονασμάτων.

Ζήτησε ακόμη να συμφωνήσει η τρόικα σε χαμηλότερα πλεονάσματα πράγμα το οποίο απέκλεισε κατηγορηματικά ο Σόιμπλε.

Μάλιστα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έφερε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε δύσκολη θέση όταν τον ρώτησε τι θα κάνει η ΝΔ στην περίπτωση που τα νέα μέτρα ψηφιστούν στη Βουλή με πλειοψηφία 180 βουλευτών…

Το κλίμα στη συνάντηση ήταν βαρύ, γι΄ αυτό απέφυγαν και οι δύο να κάνουν δηλώσεις και να φωτογραφηθούν.

Βέβαια στο νέο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί μετά την εκλογή Τραμπ και την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση η απειλή του Σόιμπλε να μας διώξει από την Ευρωζώνη φαντάζει περισσότερο με ανέκδοτο!

Για την Ελλάδα η υλοποίηση της γερμανικής απειλής συνιστά ΛΥΤΡΩΣΗ, ενώ για την Γερμανία ΕΦΙΑΛΤΗ. Μέρκελ και Σόιμπλε είναι εγκλωβισμένοι στο Γερμανοκρατούμενο τέρας που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κατάρρευση της Ευρωζώνης θα διαλύσει ολοκληρωτικά την οικονομία της Γερμανίας, απεγκλωβίζοντας όλες τις υπόλοιπες χώρες από το φαύλο κύκλο της ύφεσης, της υπερφορολόγησης, της φτώχειας, της λιτότητας και της ανεργίας.

Αυτό άρχισαν πλέον να το καταλαβαίνουν και οι ίδιοι οι Γερμανοί, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα όλων των δημοσκοπήσεων.

Πολύ σύντομα Μέρκελ και Σόιμπλε θα αποτελούν κατά πάσαν πιθανότητα παρελθόν γιατί θα υποστούν πανωλεθρία στις εκλογές.

Γιατί αν παραμείνουν στην εξουσία τότε αναγκαστικά θα διαλυθεί η ίδια η Ευρωζώνη, το δίδυμο Μέρκελ και Σόιμπλε, πριν ξεκουμπιστεί από την Καγκελαρία συνεχίζει τις βαρβαρότητες σε βάρος της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Με πρακτικές που παραπέμπουν στη ναζιστική Γερμανία, απαιτούν νέα μνημόνια για ολοκληρωτική εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Πρόκειται για το τελευταίο βρόμικο κόλπο που παίζεται στις πλάτες μας. Γι’ αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα έπρεπε να παρακαλάει την Μέρκελ και τον Σόιμπλε δηλώνοντας «πρόθυμος» για νέα μνημόνια. Ολόκληρο το πολιτικό προσωπικό, κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα έπρεπε να επιτελέσουν το πατριωτικό τους καθήκον και ενωμένοι σαν μια γροθιά να αντισταθούν στη γερμανική αθλιότητα.

Βέβαια, οι εκπρόσωποι του παλιού πολιτικού συστήματος, χτυπημένοι από το σύνδρομο της υποτέλειας, επιμένουν να δίνουν διαπιστευτήρια στους τοκογλύφους. Προφανώς δεν μπορούν να κατανοήσουν τις μεγάλες αλλαγές, που συντελούνται σε ολόκληρο τον κόσμο, ούτε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ελληνικός λαός, μετά από επτά συνεχή χρόνια κατοχικών μημονίων.

Το σχέδιο Σόιμπλε

H επαναφορά του Grexit ήταν ο στόχος του Σόιμπλε όταν είχε θέσει ως όρο για να δεχτεί τη στήριξη της Ελλάδας τη συμμετοχή του ΔΝΤ επισημαίνει η γαλλική οικονομική εφημερίδα La Tribune. Τον Αύγουστο του 2013, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε θέσει ως όρο για να δεχθεί τη στήριξη της Ελλάδας τη συμμετοχή σ’ αυτήν του ΔΝΤ στην αρωγή προς τη χώρα, γνωρίζοντας ωστόσο πολύ καλά πως η συμμετοχή αυτή δεν είναι στην πραγματικότητα δυνατή· στόχος του ήταν και είναι, μόλις αποκαλυφθεί αυτή η αλήθεια, να επαναφέρει το θέμα της συμμετοχής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, που είχε κλείσει το 2015, γράφει ο Ρομαρίκ Γκοντέν στην  Tribune σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Ελλάδα: η παγίδα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κλείνει». Διότι, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, αν το ΔΝΤ αρνιόταν να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, καθώς οι απαιτήσεις του Ταμείου για μαζικές περικοπές στο χρέος με αντάλλαγμα ορισμένες στοχευμένες μεταρρυθίσεις είναι απαράδεκτες για τον Σόιμπλε, το πρόγραμμα θα καθίστατο άκυρο για το Βερολίνο, καθώς θα είχε καταπέσει μία από τις προϋποθέσεις του (η συμμετοχή του ΔΝΤ), και τότε ο Σόιμπλε θα μπορούσε να ανοίξει και πάλι το ζήτημα του Grexit.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ήξερε συνεπώς πολύ καλά τι έκανε, αφού η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας στην πραγματικότητα δεν ήταν εξαρχής δυνατή, τονίζεται στο δημοσίευμα της La Tribune. Τον Ιούλιο του 2015, ο Σόιμπλε είχε προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη για «πέντε χρόνια». Την πρότασή του είχε τότε απορρίψει η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, όμως ο υπουργός Οικονομικών δεν είχε πει την τελευταία λέξη του. Σύμφωνα με τον Ρομαρίκ Γκοντέν, ο Σόιμπλε έβαλε ένα σκουλήκι μέσα στο μνημόνιο, το ΔΝΤ, που στο τέλος το κατέφαγε και του επιτρέπει τώρα να επαναφέρει το θέμα. Διότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προωθεί το δικό του σχέδιο για την οργάνωση της Ευρώπης, το σχέδιο της δημιουργίας ενός «σκληρού πυρήνα» της ευρωζώνης. Αυτό σημαίνει διόρθωση της σημερινής ευρωζώνης είτε με τον αποκλεισμό των «κακών μαθητών» είτε με μια ακόμη πιο αυστηρή διόρθωση με περισσότερες μεταρρυθμίσεις και περισσότερες προϋποθέσεις για πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018. Ο -κατά Βόλφγκανγκ Σόιμπλε- νέος άγραφος κανόνας της ευρωζώνης είναι: προσαρμοστείτε μονομερώς ή βγείτε απ’ αυτή.

Στην Ελλάδα παίζεται συνεπώς το μέλλον, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρωζώνης: αν τα σχέδια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εφαρμοστούν, θα σημάνει το τέλος των ονείρων για μια πιο ισορροπημένη και περισσότερο αλληλέγγυα ευρωζώνη, σημειώνει η La Tribune και θέτει ερωτήματα για την Άνγκελα Μέρκελ: Θα καταφέρει άραγε να ελέγξει την κατάσταση, θα θελήσει να αποτελέσει το αντίβαρο στον πολύ δημοφιλή υπουργό της; Το μέλλον θα το δείξει.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/270871-Soyza-mpros-ston-Soimple-o-Kyriakos ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...