Σπάνιο είδος φάλαινας εθεάθη στην Ικαρία (Βίντεο)

Μπροστά σε ένα σπάνιο θέαμα βρέθηκαν πριν λίγες μέρες οι κάτοικοι της Ικαρίας, όταν αντίκρισαν ένα μεγάλο θαλάσσιο θηλαστικό να έχει προσεγγίσει τις βραχώδεις ακτές στην περιοχή του Αρμενιστή.

Αμέσως δόθηκαν οδηγίες για τις πρώτες βοήθειες και για την άμεση απομάκρυνσης του από την βραχώδη ακτή, καθώς θα μπορούσε να αποβεί επικίνδυνη για την ζωή του μία πρόσκρουση.

Πρόκειται για ένα σπάνιο είδος φάλαινας, γνωστό ως Ζιφιός. Συναντάται συνήθως σε ολιγομελείς ομάδες, σε περιοχές όπου υπάρχουν απότομα θαλάσσια φαράγγια.

Το μήκος του είναι 5-7 μέτρα και το βάρος του 2-3 τόνοι. Η διάρκεια ζωής των Ζιφιών εκτιμάται ότι φτάνει τα 50 έτη.

Να σημειωθεί ότι η θαλάσσια περιοχή βόρεια και ανατολικά της Ικαρίας, θεωρείται ως μία από τις σημαντικότερες περιοχές στην ανατολική Μεσόγειο για τις φάλαινες, αποτελώντας κύριο μεταναστευτικό πέρασμα, αλλά και περιοχή που στηρίζει μόνιμους πληθυσμούς.

Το ζώο παρέμεινε περίπου στα 50 μέτρα από την ακτή και έπειτα τα ίχνη του χάθηκαν. Στην συγκεκριμένη περιοχή της βόρειας Ικαρίας, το Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» έχει ταυτοποιήσει και καταγράψει τα τελευταία 17 χρόνια ένα μικρό πληθυσμό Ζιφιού που ζει μόνιμα στην περιοχή.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/271403-Spanio-eidos-phalainas-etheathe-sten-Ikaria-Binteo ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...