«Σπέκουλα» πάνω σε ένα ψέμα για τα νεκρά φλαμίνγκος του Μεσολογγίου

Ανακοίνωση της κηνυγετικής ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας

Πλήρης διαστρέβλωση της αλήθειας, συνειδητή παραποίηση της πραγματικότητας και ένας… εκτός ελέγχου «κιτρινισμός» κρύβεται πίσω από τα νεκρά φλαμίνγκος στις Αλυκές του Μεσολογγίου, που έγινε προσπάθεια να παρουσιασθούν ως δήθεν πυροβολημένα από λαθροθήρες.

Όλες οι κτηνιατρικές αυτοψίες που έγιναν, τόσο στις περισυλλεγμένες σορούς των δύο νεκρών πουλιών, όσο και στο τραυματισμένο που νοσηλεύεται στο κέντρο περίθαλψης «ΑΝΙΜΑ», επιβεβαιώνουν ότι ΚΑΝΕΝΑ δεν βλήθηκε από πυροβόλο όπλο!

Έκθεση νεκροψίας  / κτηνιατρική γνωμάτευση

Στον κλινικό και ακτινολογικό έλεγχο που σε διαφορετικές χρονικές στιγμές διεξήγαν ο κτηνίατρος της «ΑΝΙΜΑ» στην Αθήνα, και ιδιώτης συνάδελφος του στο Μεσολόγγι, διαπιστώθηκε ότι τα πουλιά δεν έφεραν σκάγια, αλλά αντιθέτως εκτεταμένα κατάγματα και τραύματα που παραπέμπουν σε πρόσκρουση τους σε καλώδια.

Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι τα φλαμίγκος χρησιμοποιήθηκαν από διάφορους κύκλους, ώστε να διασπείρουν… «κιτρινισμούς σε ροζ φόντο»! Και είναι προφανές ότι όσοι με τον έναν ή άλλο τρόπο ενεπλάκησαν σε αυτήν την υπόθεση,  είτε δεν τους ενδιέφερε να βρουν την αλήθεια, είτε ήταν …ανίκανοι να το κάνουν.

Πίσω από αυτήν την υπόθεση που παγίδεψε εφημερίδες και κανάλια σε μία ψεύτικη εκδοχή, κρύβεται απλώς το ιδιωτικό συμφέρον κάποιων προσώπων που παρουσιάστηκαν ως «μάρτυρες» ενός περιστατικού λαθροθηρίας που δεν υπήρξε ποτέ, αλλά και το έλλειμμα της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου να παρέχει ουσιαστική προστασία σε ένα ευαίσθητο οικοσύστημα…

Η Δ΄ΚΟΣΕ εκφράζει την απογοήτευση της για τον ανεύθυνο τρόπο που η Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου, έσπευσε… επισήμως να υιοθετήσει και να συντηρήσει ένα ψεύδος, ώστε να μετατοπίσει την αιτία θανάτου μακριά από το δικό της πεδίο ευθυνών.

Από τον προϊστάμενο της Μονάδας Διαχείρισης κ. Γιάννη Σελιμά, που τόσο βέβαιος δήλωνε τις προηγούμενες ημέρες σε εφημερίδες ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα πουλιά έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμό», αναμένουμε σε ένδειξη ευθιξίας μία επίσημη διορθωτική δήλωση, τουλάχιστον.

Όσο για τα στελέχη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας, δεν μας εκπλήσσει ότι υπέκυψαν στον… παλιό «λαϊκίστικο» εαυτό τους!

Επένδυσαν κι αυτά πάνω στα φλαμίνγκο του Μεσολογγίου, βασισμένα σε ένα παραμύθι που χρειάζεται επειγόντως ένα «δράκο» για να γίνει πειστικό, και να κρύψει τις πραγματικές ευθύνες για όσα συνέβησαν και συμβαίνουν ακόμα στη λιμνοθάλασσα…

Το μεγαλύτερο ατόπημα της Ορνιθολογικής είναι ότι, στην αγωνία της να «σπεκουλάρει» με τα κουφάρια των πουλιών και τους βολικούς λαθροθήρες, αποενοχοποιεί όλους εκείνους που έχουν μετατρέψει το Μεσολόγγι σε μια λιμνοθάλασσα αυθαιρεσίας και ρύπανσης.

Τέλος, θυμίζουμε σε όλους ότι εάν οι θηροφύλακες της Δ΄ΚΟΣΕ δεν είχαν σπεύσει να περισυλλέξουν τα φλαμίνγκος και να τα στείλουν προς κτηνιατρική εξέταση, η αλήθεια δεν θα είχε ποτέ αποκαλυφθεί…

Αυτό που θα είχε απομείνει θα ήταν… οι φαντασιώσεις ενός πρώην υπαλλήλου της  Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου, που θέλει να δείξει ότι είναι χρήσιμος και απαραίτητος στη θέση εργασίας του.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...