Σπίρτζης για ΟΑΣΘ: Εκτός συζήτησης οι ιδιωτικοποιήσεις και οι απολύσεις

Σπίρτζης για ΟΑΣΘ: Εκτός συζήτησης οι ιδιωτικοποιήσεις και οι απολύσεις

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης συναντήθηκε με τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ και τους διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, ούτε για τις εργασιακές σχέσεις, ούτε για τους εργαζομένους αλλά και για τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες.

Ο κ. Σπίρτζης, τόνισε κατά τη συνάντηση στο υπουργείο με τους εργαζομένους στον ΟΑΣΘ πως τέτοια θέματα, (ιδιωτικοποίηση, απολύσεις εργαζομένων) δεν είναι θέματα «που συζητούνται από αυτήν την κυβέρνηση, είναι αδιαπραγμάτευτα». Και πρόσθεσε πως συμφωνήθηκε «να ξεκινήσουμε τις κοινές επιτροπές από τους δημόσιους αστικούς οργανισμούς με τη συμμετοχή των εργαζομένων για τους κανονισμούς που πρέπει να έχουν οι δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, για τον νέο τρόπο που πρέπει να γίνεται ο σχεδιασμός και να εξυπηρετούνται με τον βέλτιστο τρόπο οι πολίτες, για την ανανέωση του στόλου και για την ομαλή μετάβαση από τον ΟΑΣΘ στην ΑΣΥΘ με έναν κοινά αποδεκτό τρόπο για να μην υπάρχουν ανησυχίες σε κανέναν».

Επίσης τόνισε πως “οι προβλέψεις του νόμου που απο-ιδιωτικοποιείται ο ΟΑΣΘ και ιδρύεται η ΑΣΥΘ ισχύουν και δεν πρόκειται να αλλάξουν σε μια άλλη κατεύθυνση από αυτήν που ήδη έχουμε πει».

Από πλευράς εργαζομένων ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση στο υπουργείο, τονίζοντας πως «πήραμε τις διαβεβαιώσεις που θέλαμε, έστω και προφορικά σε πρώτο στάδιο. Δεν θίγονται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας μας, διασφαλίζονται οι θέσεις όλων των εργαζομένων και ο τρόπος με τον οποίο θα εκτελείται το συγκοινωνιακό έργο θα είναι υπέρ όλων των εμπλεκομένων. Περιμένουμε και γραπτώς τις δεσμεύσεις αυτές».

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις, προσθέτοντας ωστόσο ότι «το τι μέλλει γενέσθαι στο επόμενο διάστημα, θα εξαρτηθεί και από το τι θα κάνει το υπουργείο». Υπενθυμίζεται ότι για την προσεχή Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η γενική συνέλευση του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/344141-Spirtzes-gia-OASTH-Ektos-syzeteses-oi-idiotikopoieseis-kai-oi-apolyseis ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...