Σπίρτζης: Είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία

«Η διαπραγμάτευση είναι ανοικτή, ξέρουν όλοι τι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε και τι όχι»

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία και ότι θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Είμαι αισιόδοξος και είμαι αισιόδοξος γιατί όλα τα μέρη και αυτό φαίνεται από τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει και ο κ. Ντάισελμπλουμ και ο κ. Ντράγκι  και άλλοι, δείχνουν ότι όλες οι πλευρές θέλουν να υπάρξει μία άμεση συμφωνία, να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και η Ελλάδα να ολοκληρώσει το πρόγραμμα της όπως ακριβώς είναι η συμφωνία», ανέφερε ακόμα ο Χρήστος Σπίρτζης.

Αναφερόμενος στο ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει στην προνομοθέτηση μέτρων ύψους 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε ότι «το Ταμείο επιμένει σε αυτό, επιμένει και σε άλλα.

Επιμένει ότι το ελληνικό χρέος είναι εξαιρετικά μη βιώσιμο. Επομένως, έχει και τα θετικά του αυτό που λέει το Ταμείο έχει και πολλά αρνητικά σε σχέση με τα μέτρα που είναι έξω από τις δικές μας θέσεις και τη δική μας γραμμή.

Η διαπραγμάτευση είναι ανοικτή, ξέρουν όλοι τι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε και τι όχι. Ο ελληνικός λαός πάρα πολλά χρόνια έχει υποστεί τεράστιες θυσίες, επομένως το να λέμε από τώρα για το 2019 πιστεύω ότι είναι ακραίο, όταν όλες οι προβλέψεις του Ταμείου έχουν αστοχήσει.»

Σχετικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε «τα οικονομικά αποτελέσματα της χώρας είναι τέτοια που επιτρέπουν στον πιο αν θέλετε σκεπτικό από τους δανειστές σε σχέση με την Ελλάδα να πει ότι προφανώς είμαστε μέσα στο πλαίσιο που έχουμε συμφωνήσει, τηρούμε τις δεσμεύσεις μας, έχουμε υλοποιήσει όλα τα αναγκαία για να προχωρήσει και να τελειώσει αυτός ο κύκλος, αυτός ο εφιάλτης που ζει ο ελληνικός λαός με τους δανειστές και να πάμε σε μία άλλη μέρα…

Σε αυτά που λέμε είναι αλληλέγγυοι πολλοί ευρωπαϊκοί θεσμοί και πάντα υπάρχουν λύσεις και τεχνοκρατικές και πολιτικές όταν γίνεται μία τέτοιου είδους διαπραγμάτευση», πρόσθεσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

«Το αφορολόγητο μπορεί και να είναι το κλειδί μπορεί και να μην είναι, σε μία διαπραγμάτευση τέτοια θέματα συζητιούνται. Ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται όχι σε αυτό το μέτρο και σε όλα τα μέτρα που ισχύουν αυτήν τη στιγμή γιατί προφανώς δεν πιστεύουμε ότι μία σειρά από μέτρα που έχουν επιβληθεί στη χώρα, και το λέγαμε και το λέμε, βγάζουν τη χώρα από την περιπέτεια που έχει μπει», ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Αναφερόμενος στο επίδομα στους συνταξιούχους ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε ότι «ήταν εφάπαξ. Εάν έχουμε και του χρόνου πλεόνασμα θα δώσουμε και του χρόνου 13η σύνταξη».

Σχολιάζοντας τη δήλωση Ζουράρι για το ενδεχόμενο νέων μέτρων ότι «ποιος ζει, ποιος πεθαίνει μετά το 2019», ο ίδιος σημείωσε:

«Ο φίλος, ο κ. Ζουράρις θέλει να τονίσει σε υπερθετικό βαθμό κάποιες θέσεις. Μην τον παρεξηγείτε. Έχει αστοχήσει και στο μετρό. Είχε πει ότι ο ΠΑΟΚ θα πάρει πρωτάθλημα όταν τελειώσει το μετρό Θεσσαλονίκης και από ό,τι φαίνεται, τελειώνει και πιθανόν να πάρει και ο ΠΑΟΚ πρωτάθλημα, δεν λέω για φέτος».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...