Σπουδαίο «διπλό» για τον Αστέρα Τρίπολης – Νίκησε 4-1 την Λάρισα

Χάρη σε ένα εκρηκτικό τέταρτο, ο Αστέρας προηγήθηκε 0-3, η ΑΕΛ αντέδρασε με τον Ναζλίδη, όμως οι Αρκάδες είχαν ψυχραιμία και… Ντοναρούμα (απέκρουσε πέναλτι) και έφυγαν με σπουδαίο «διπλό» (1-4) από τη Λάρισα, βάζοντας σε μπελάδες τους «βυσσινί». 

Η ομάδα της Αρκαδίας κατάφερε να πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό, αφού κόντρα στη ροή του αγώνα, σε διάστημα ενός τετάρτου πέτυχε τρία γκολ με Μανιά (15’, 30’), Μάσα (28’), έχοντας μάλιστα 100% αποτελεσματικότητα. 

Η ΑΕΛ αντέδρασε με τον Ναζλίδη (33’), όμως από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση ο Ντοναρούμα, αποκρούοντας ένα πέναλτι και αρκετές σημαντικές ευκαιρίες, με τον Μανιά στις καθυστερήσεις να πετυχαίνει από την άσπρη βούλα χατ-τρικ, διαμορφώνοντας το τελικό 1-4.

Έτσι, ο Στάικος Βεργέτης έκανε σεφτέ στις νίκες στη δεύτερη θητεία του στην ομάδα της Τρίπολης και ο Αστέρας «αγκάλιασε» την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ. Αντιθέτως, το ντεμπούτο του Αντρέ Πάους στον πάγκο της ΑΕΛ δεν ήταν το καλύτερο, με τους «βυσσινί» να μένουν στους 24 βαθμούς και να οπισθοχωρούν στην 13η θέση.

Σχηματισμό 4-2-3-1 επέλεξε ο Αντρέ Πάους στο ντεμπούτο στον πάγκο της ΑΕΛ, με τον Ξενοδόχοβ να υπερασπίζεται την εστία της ομάδας του. Δεξιά στην άμυνα αγωνίστηκε ο Ρέντζας, αριστερά ο Κόντορ και στόπερ ο Φατιόν με τον Φάρκας. Αμυντικά χαφ ήταν ο Μασαλέσα με τον Ντέλετιτς, στα άκρα κινούνταν ο Αγκάνοβιτς (δεξιά) με τον Αβραάμ (αριστερά) και πίσω από τον προωθημένο Ναζλίδη ο Βαρέλα. 

Από την άλλη πλευρά, ο Στάικος Βεργέτης προτίμησε να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή, επιλέγοντας σχηματισμό 3-5-2 για τον Αστέρα Τρίπολης. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ντοναρούμα και μπροστά του κινούνταν οι Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν και Γιαννούλης. Αμυντικά χαφ ήταν ο Φαρίνια με τους Τσουκαλά και Ιγκλέσιας, ενώ στα άκρα της μεσαίας γραμμής βρέθηκαν ο Μπέρτος (δεξιά) με τον Μάσα (αριστερά). Επιθετικό δίδυμο ο Ιωαννίδης με τον Μανιά. 

«Τρελό» ήταν το πρώτο ημίχρονο στη Λάρισα, με τον Αστέρα να πετυχαίνει τρία γκολ σε ένα τέταρτο έχοντας απόλυτη ευστοχία, την ΑΕΛ να αντιδρά με τον Ναζλίδη και να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 39’ να μειώσει σε 2-3, αφού ο Ντοναρούμα νίκησε τον πρώτο της σκόρερ από το σημείο του πέναλτι. 

Η ομάδα του Αντρέ Πάους ξεκίνησε πολύ καλύτερα το παιχνίδι, έδειξε πιο ορεξάτη και έψαξε ένα γρήγορο γκολ προκειμένου να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο. Τα πράγματα, ωστόσο, ήρθαν… μπούμερανγκ για τους «βυσσινί», αφού στο 15’ κόντρα στη ροή του αγώνα ο Μανιάς βρήκε δίχτυα και «πάγωσε» τους γηπεδούχους. 

Αυτό, ωστόσο, ήταν μόνο η αρχή για τους Αρκάδες.  Στο 27’ ο Φαρίνια κέρδισε πέναλτι από τον Ρέντζα, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Μάσα και τρία λεπτά αργότερα ο Ξενοδόχοβ δεν μπόρεσε να μπλοκάρει σουτ του Αργεντινού και ο Μανιάς που πήρε το ριμπάουντ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και ο Αστέρας τον απόλυτο αιφνιδιασμό (0-3).

Η ΑΕΛ, πάντως, έβγαλε αντίδραση. Παρότι όλα πήγαιναν στραβά για εκείνη, βρήκε τον τρόπο στο 33’ και με γυριστή κεφαλιά του Ναζλίδη (κακή έξοδος του Ντοναρούμα) μείωσε σε 1-3, δείχνοντας πως δεν ήταν διατεθειμένη να πετάξει λευκή… πετσέτα. Μάλιστα, έξι λεπτά αργότερα θα μπορούσε να είχε μειώσει κι άλλο στο σκορ, όμως ο Ντοναρούμα νίκησε τον Ναζλίδη από το σημείο του πέναλτι και ο Αστέρας πήγε στα αποδυτήρια με σημαντικό προβάδισμα. 

Στην επανάληψη η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά αφού έψαχνε ένα γκολ που θα την έβαζε ξανά στο ματς και δημιούργησε δύο καλές στιγμές με Μασαλέσα (56’) – Αναστασόπουλο (66’), όμως ο Ντοναρούμα φώναξε ξανά «παρών». 

Από εκεί και πέρα, οι δύο προπονητές ανακάτεψαν την… τράπουλα για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, με τη γηπεδούχο ομάδα να απειλεί ξανά στο 83’ με Ντέλετιτς – Ντοναρούμα, όμως κανείς τους δεν κατάφερε να νικήσει τον Ιταλό γκολκίπερ των Αρκάδων. Έτσι, όλα έδειχναν πως το 1-3 θα έμενε μέχρι το τέλος, όμως ο Αστέρας δεν είχε βάλει το… κερασάκι. Στο 90’ ο Μάσα κέρδισε πέναλτι και ο Μανιάς πέτυχε το πρώτο του φετινό χατ – τρικ και διαμόρφωσε το εμφατικό 1-4 για τους Αρκάδες. 

ΑΕΛ: Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Φατιόν, Φάρκας, Κόντορ, Μασαλέσα (81’ Ευμορφίδης), Ντέλετιτς, Βαρέλα (54’ Αναστασόπουλος), Ναζλίδης, Αγκάνοβιτς (75’ Καπός), Αβραάμ. 

Αστέρας Τρίπολης: Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Μπέρτος, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας, Μάσα (90+1’ Κώτσιρας), Φαρίνια (80’ Κυριακόπουλος), Ιωαννίδης (65’ Χαμντανί), Μανιάς. 
 

 

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/278095-Spoydaio-diplo-gia-ton-Astera-Tripoles-Nikese-4-1-ten-Larisa ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...