Στήριξη Αναστασιάδη εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Στήριξη Αναστασιάδη εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Στήριξη στην υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη για την Προεδρία της Δημοκρατίας εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος μετά από συνάντηση που είχαν το πρωί οι δυο τους στην Αρχιεπισκοπή.
 Ο τόπος χρειάζεται νέα ισχυρή κυβέρνηση, θα συμπαρασταθούμε στην κυβέρνηση και τον κ. Αναστασιάδη δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος και του ευχήθηκε να πετύχει «για το καλό του λαού και της πατρίδας μας».

Απεύθυνε δε έκκληση προς τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ να συμπαρασταθούν, να πάνε να ψηφίσουν, να δουν τα προβλήματα που έχει ο τόπος. «Η διάσπαση ζημιώνει τον τόπο και την εθνική υπόθεση. Πρέπει να αναλογιστούν σε ποιες μέρες ζούμε γιατί ένα μέρος του λαού μας πεινά. Και χρειαζόμαστε όλοι στην υπηρεσία της πατρίδας. Δεν περισσεύει κανένας». Απευθυνόμενος δε προς τον Νίκος Αναστασιάδη του ευχήθηκε «καλές δουλειές κ. Πρόεδρε».

Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι θα κατηγορηθεί για παρέμβαση στην πολιτική ζωή, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι αν είχαμε ομαλό πολιτικό βίο στην Κύπρο, η εκκλησία θα ήταν φρόνιμο να περιοριστεί στα εκκλησιαστικά πλαίσια. «Εδώ έχουμε μια ημικατεχόμενη πατρίδα και ιδιαίτερα έχουμε ένα μέρος του λαού που πεινά.

Η εκκλησία δεν μπορεί να έχει κλειστό το στόμα της. Η εκκλησία πρέπει να παίρνει θέση, γι’ αυτό πήραμε θέση αναλογιζόμενοι τα βάρη που έχουν δημιουργηθεί». Πρέπει, συνέχισε, η εκκλησία ευθαρσώς να λέει τις απόψεις της «και η κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη είναι δεδομένη».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας να διορίζει και να παύει τους Υπουργούς, «εμείς δεν ανακατευόμεθα. Δεν είναι έντιμο από μέρους μας να πιέζουμε ποιον θα βάλει Υπουργό και ποιον δεν θα βάλει».
Με ιδιαίτερη συγκίνηση αποδέχθηκε τη στήριξη της εκκλησίας, δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το ‘ενώνουμε δυνάμεις’, τον αλληλοσεβασμό τις κρίσιμες ώρες που περνούμε, τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, χρειαζόμαστε όλων τη στήριξη». Γι αυτό είναι με ιδιαίτερη συγκίνηση που δέχθηκε, ανέφερε, τη στήριξη της εκκλησίας, όπως και τη στήριξη του ΔΗΚΟ, του ΕΥΡΩΚΟ και όλων των άλλων πολιτικών δυνάμεων και των πολιτών ευρύτερα, «για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις προοπτικές αναχώματος στις πιέσεις που ενδεχόμενα να δεχθούμε, αλλά να αντιμετωπίσουμε και την οικονομική κρίση».

Έχουμε, είπε, ένα κοσμικό ευρωπαϊκό κράτος αλλά δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε την ιστορική προσφορά της Εκκλησίας για αιώνες ως εθναρχούσα στον τόπο μας.

Ερωτηθείς εάν τον προβληματίζει η απόφαση του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ, είπε ότι είναι απόλυτα σεβαστή. Είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη και της κάθε πολιτικής παράταξης, συνέχισε, να αποφασίσει, προσθέτοντας ότι ανεξαρτήτως της απόφασης της ΕΔΕΚ ο ίδιος θα απευθυνθεί προς όσους στηρίζουν και συμφωνούν με το πρόγραμμα της διακυβέρνησής του να συμμετέχουν στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Νίκος Αναστασιάδης και Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εξέφρασαν ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν για την στήριξή του προς την Κύπρο στη σύνοδο των G20.

ΚΥΠΡΟΣ

Πηγή: http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...