Σταθάκης: Καταληκτική ημερομηνία για να υπάρξει συμφωνία η 15η Ιουνίου

Σταθάκης

Αισιόδοξος για τις προοπτικές των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην ελληνική επικράτεια

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις προοπτικές των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην ελληνική επικράτεια, ενώ σε ό,τι αφορά τα ΕΛΠΕ τόνισε ότι αποτελεί πάγια θέση της κυβέρνησης πως πρέπει να υπάρχει αρμονική συνεργασία και συνεννόηση με όλους τους ιδιώτες επενδυτές, όπου το Ελληνικό Δημόσιο έχει συμμετοχή μαζί με ιδιώτες.

Ο κ. Σταθάκης, σε συνέντευξή του στο Αθηναικού Πρακτορείου υπογραμμίζει ότι, ο ελλαδικός χώρος βρίσκεται σε περιοχή μεγάλου γεωλογικού ενδιαφέροντος ενώ ταυτόχρονα η εξέλιξη της τεχνολογίας επιτρέπει τόσο τη διερεύνηση όσο και την εκμετάλλευση κοιτασμάτων σε μεγάλα θαλάσσια βάθη.

Σημειώνει επίσης, ότι υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον ενεργειακών κολοσσών για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μετά και την εντυπωσιακή ανακάλυψη του κοιτάσματος φυσικού αερίου Ζορ στην Αίγυπτο και επισημαίνει ότι τα ΕΛΠΕ, η ExxonMobil και η Total εκδήλωσαν ενδιαφέρον για έρευνες στο Ιόνιο και περιοχές νότια και δυτικά της Κρήτης.

Ο κ. Στάθάκης ξεκαθαρίζει τις σχέσεις της κυβέρνησης με την εταιρία Paneuropean του ομίλου Λάτση που είναι βασικός μέτοχος των ΕΛΠΕ λέγοντας ότι «πρέπει να υπάρχει συνεργασία» αλλά και ότι η εντυπωσιακή κερδοφορία της τελευταίας διετίας πρέπει να πιστωθεί στη σημερινή διοίκηση.

Επισημαίνει εξάλλου, ότι η 15η Ιουνίου είναι καταληκτική ημερομηνία για να υπάρξει συμφωνία, όχι μόνο για να συμμετάσχει η Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση αλλά και για τη συμμετοχή του ΔΝΤ «καθώς εάν αυτό δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα, τότε θα πρέπει να υπάρξει νέα απόφαση από το Γερμανικό Κοινοβούλιο – κάτι που ουδείς δείχνει να επιθυμεί».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/285919-Stathakes-Katalektike-emeromenia-gia-na-yparxei-symphonia-e-15e-Ioynioy ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...