Σταυρόπουλος A.: Οφείλουμε ως πολίτες να αναγνωρίζουμε την εθελοντική προσπάθεια ανθρώπων

Οφείλουμε ως πολίτες να αναγνωρίζουμε την εθελοντική προσπάθεια ανθρώπων, ειδικά όταν αυτή έχει θετικό αντίκτυπο στη κοινωνία. Μια ομάδα ανθρώπων που βρίσκονται ‘’πανταχού παρών’’ είναι η Ελληνοαμερικανική Ομάδα έρευνας και διάσωσης, με έδρα τη Ναύπακτο και πεδίο δράσης σε όλη την χώρα ( HellenicAmerican search rescue team Διαθέτει σύγχρονο και άρτιο εξοπλισμό, εκπαιδευμένους ανθρώπους, αλλά κυρίως ανθρώπους με αγάπη για το συνάνθρωπο. Βρίσκονται πάντα δίπλα στις Κρατικές Υπηρεσίες, για ενέργειες πρόληψης και καταστολής φυσικών καταστροφών και ακραίων καιρικών φαινομένων, για αναζήτησή αγνοουμένων με έμψυχο αλλά και με ηλεκτρονικό εξοπλισμό, πάντα με σημαντική επιτυχία, ενώ παράλληλα βοηθούν σημαντικά και στην πρόληψη.

Ένα από τα προβλήματα λοιπόν της οργάνωσης αυτής, ήταν η έλλειψη χώρου αποθήκευσης σύγχρονου εξοπλισμού που ήρθε από επιφανείς Έλληνες του Εξωτερικού, αλλά και μη Έλληνες που αγαπούν την Ελλάδα.

Αυτός αφορούσε, Θερμοκάμερες, στολές αλλά και όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό για την οποιαδήποτε φυσική καταστροφή προκληθεί. Όποιες ενέργειες έγιναν δεν απέδωσαν…. Τελικά η λύση βρέθηκε από ΙΔΙΩΤΗ παρακείμενου Δήμου, ο οποίος παραχώρησε δικό του χώρο, προς τιμή και αναγνώριση των προσπαθειών τους. Ένας ΙΔΙΩΤΗΣ λοιπόν προσέφερε την περιουσία του για να φυλάσσεται σύγχρονος εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί από ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ για τη δική μας ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Αυτά για την ώρα… Καλό Μήνα να έχουμε και πάντα με αισιοδοξία…!!!



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...