Σταϊκούρας: Άλλες 100 κατηγορίες επιχειρήσεων στα μέτρα στήριξης λόγω κορωνοϊού  

Σταϊκούρας: Άλλες 100 κατηγορίες επιχειρήσεων στα μέτρα στήριξης λόγω κορωνοϊού  
Σταϊκούρας: Άλλες 100 κατηγορίες επιχειρήσεων στα μέτρα στήριξης λόγω κορωνοϊού  


24/03/2020 – 10:44

«Το οικονομικό επιτελείο επανεξετάζει συνεχώς την κατάσταση»

Το πρωί της Τρίτης 24 Μαρτίου ο υπουργός υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ανακοίνωσε ότι από τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων κατά των συνεπειών του κορονοϊού θα καλυφθούν άλλες 100 κατηγορίες επιχειρήσεων.

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι το οικονομικό επιτελείο επανεξετάζει συνεχώς την κατάσταση και προσαρμόζεται ανάλογα.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι με τη διεύρυνση των κατηγοριών των επιχειρήσεων που υπάγονται στα μέτρα στήριξης κατά 100 ΚΑΔ θα καλύπτονται επιπλέον 400.000 πολίτες φτάνοντας συνολικά τα 1,8 εκατομμύρια πολίτες σε παραγωγική ηλικία.

Επικαλούμενος το ECOFIN της Δευτέρας, τόνισε ότι πήρε αποφάσεις που δίνουν τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο στα κράτη μέλη να στηρίξουν τις οικονομίες τους.
Σημείωσε πάντως ότι η Ελλάδα δεν υπολείπεται σε σχέση με άλλες χώρες σε ό,τι αφορά – αναλογικά – το κόστος των μέτρων στήριξης το οποίο όπως είπε είναι περίπου 2% του ΑΕΠ για όλες τις χώρες της ΕΕ .

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο μείωσης του ποσοστού των ηλεκτρονικών αποδείξεων από το 30% που έχει οριστεί λόγω της αναστολής λειτουργίας πολλών κατηγοριών εμπορικών καταστημάτων ο υπουργός οικονομικών είπε απλώς ότι στην παρούσα φάση το ΥΠΟΙΚ παρακολουθεί την πορεία των ηλεκτρονικών αγορών.

Τόνισε πάντως ότι ακριβώς λόγω των περιοριστικών μέτρων πολλές από τις συναλλαγές που κανονικά θα γίνονταν με μετρητά γίνονται πλέον με πλαστικό χρήμα ή εντελώς ηλεκτρονικά. Στην κατεύθυνση αυτή, είπε ότι το ποσοστό των ηλεκτρονικών συναλλαγών θα εξεταστεί σε απώτερο χρόνο.

Επίσης σε ό, τι αφορά το θέμα που είχε προκύψει με τις μεταχρονολογημένες επιταγές, ο κ. Σταϊκούρας υποσχέθηκε ότι θα δοθεί απάντηση μέσα στην εβδομάδα.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...