Σταϊκούρας: Η έξοδος στις αγορές δεν πρέπει να είναι ένα πυροτέχνημα

Σταϊκούρας: Η έξοδος στις αγορές δεν πρέπει να είναι ένα πυροτέχνημα

Σταικούρας

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζει ότι η έξοδος στις αγορές δεν πρέπει να είναι ένα πυροτέχνημα, αλλά πρέπει να είναι ενταγμένη σε μια ευρύτερη στρατηγική εξόδου από την κρίση, με βιώσιμους όρους.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις», επισημαίνει πως θα ήταν θετικό βήμα για τη χώρα να μπορέσει να βγει και πάλι, έπειτα από τρία χρόνια, στις αγορές με ρεαλιστικούς όρους. «Όροι που θα ήταν καλύτεροι αν υπήρχε θετική αξιολόγηση από τους θεσμούς για τη βιωσιμότητα του χρέους και η χώρα είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης» όπως αναφέρει.

Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση οφείλει να αντλήσει τους διαθέσιμους από το τρίτο μνημόνιο πόρους, οι οποίοι προσφέρονται με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο, πολύ χαμηλότερο από αυτό των αγορών, προκειμένου να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των χρηματοδοτικών της αναγκών» και προσθέτει «και σε αυτό το πεδίο έχει αποτύχει».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/293830-Staikoyras-E-exodos-stis-agores-den-prepei-na-einai-ena-pyrotechnema ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...