Σταύρος Θεοδωράκης: Ανάγκη συνεννόησης στα εθνικά ζητήματα

Τη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας για τις μεγάλες αποφάσεις ζήτησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης σημειώνοντας ότι δεν μπορεί ένας υπουργός Άμυνας ή ένας υπουργός Εξωτερικών να δεσμεύει τη χώρα.

Μιλώντας στον «Αθήνα 9,84» ζήτησε η συζήτηση για τα εθνικά μας θέματα να γίνεται δημόσια «γιατί πρέπει να υπάρχει σύμπνοια στην κορυφή και διάλογος στη βάση»

Με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώνει το Ποτάμι στο Ζάππειο το βράδυ με θέμα «Τα σύνορα, η Λωζάνη, η ειρήνη. Η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ρωσίας και των ΗΠΑ. Πόσο μεγάλοι είναι οι κίνδυνοι; Η Ελλάδα μπορεί να παίξει σταθεροποιητικό ρόλο;», ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε, ότι ο κόσμος πρέπει να κατανοήσει τις προτάσεις των κομμάτων για τα εθνικά ζητήματα.

Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος οι Νίκος Βούτσης, πρόεδρος της Βουλής, από τη Νέα Δημοκρατία η Ντόρα Μπακογιάννη, ο καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης, πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, ο Χρήστος Ροζάκης, ομότιμος καθηγητής και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Γιώργος Κακλίκης, πρέσβης ε.τ. και υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο Παύλος Τσίμας.

Παράλληλα, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη στιγμή. Είναι καλό να υπάρχει μια προσπάθεια συνεννόησης πολιτικών δυνάμεων, ανεξαρτήτως όσων μας χωρίζουν. Γι’ αυτό και πήραμε αυτή την πρωτοβουλία να συζητήσουμε και να υποβάλουμε συγκεκριμένες προτάσεις σε άλλα κόμματα».

Επίσης, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι πρέπει να δώσουμε απάντηση στη στάση του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...