Σταύρος Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση να μη χάσει τον Φλεβάρη

Στο επίκεντρο της συζήτησης του Θεοδωράκη με τον Μοσκοβισί βρέθηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση

«Να μη χάσει το Φλεβάρη και την ποσοτική χαλάρωση του Μάρτη», ζήτησε από την κυβέρνηση ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μετά από συνάντησή του στο Στρασβούργο με τον επίτροπο Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιέρ Μοσκοβισί.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε την ανάγκη «να μην μπει η Ελλάδα στη δίνη των εκλογικών αναμετρήσεων Ολλανδίας, Γαλλίας, Γερμανίας»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι μένουν μόνο λίγες μέρες και για άλλη μια φορά το Ποτάμι ενημερώνει τον ελληνικό λαό για την κρισιμότητα των στιγμών.

«Το τυχοδιωκτικό σενάριο της καθυστέρησης που συζητούν κάποιοι στην κυβέρνηση πρέπει να εγκαταλειφθεί. Όχι άλλες ζαριές με τις ζωές των Ελλήνων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ακόμα, σημείωσε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν πρέπει να απαιτεί παράλογα μέτρα, αλλά να εναρμονιστεί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

«Αυτό συζητήσαμε και με τον Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος διαδραματίζει αυτές τις κρίσιμες στιγμές ένα σημαντικό ρόλο. Και η δική του άποψη, χωρίς βέβαια να μπορώ να μιλήσω εκ μέρους του, είναι ότι το ΔΝΤ πρέπει να αποδεχτεί τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ελληνική ανάπτυξη και να μην επιμένει σε αριθμούς και προβλέψεις που και στο παρελθόν έχουν αποδειχθεί λανθασμένες» πρόσθεσε, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δυστυχώς σπατάλησε για άλλη μια φορά πολύτιμο χρόνο και τώρα η χώρα βρίσκεται ξανά με την πλάτη στον τοίχο».

Το πρόγραμμα του επικεφαλής του Ποταμιού περιλαμβάνει επίσης, συναντήσεις με τους Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκίντερ Έτιγκερ, επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας και Κορίνα Κρέτσου, επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής.

Τι έγραψε στο Twitter o Θεοδωράκης μετά τη συνάντησή του με τον Μοσκοβισί

Με δύο αναρτήσεις στο Twitter, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Πιέρ Μοσκοβισί, στο Στρασβούργο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε: «Τα καλά νέα από Μοσκοβισί είναι ότι πιστεύει ότι προλαβαίνουμε να κλείσουμε την αξιολόγηση μέσα στον Φλεβάρη».

Λίγο αργότερα, σε δεύτερη ανάρτησή του αναφέρει: «Τα κακά νέα από Μοσκοβισί είναι ότι πιστεύει ότι θα είναι πολύ δύσκολο να κλείσουμε την αξιολόγηση το Μάρτιο, τον Απρίλιο ή το Μάιο».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...