Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης – καθηγητών

Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης - καθηγητών
Στα άκρα φτάνει η κόντρα κυβέρνησης – καθηγητών, καθώς μετά την απόφαση της για απεργιακές κινητοποιήσεις στη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων η κυβέρνηση θα αποστείλει σε 88.000 καθηγητές μέσης εκπαίδευσης φύλλα πορείας.

Από την πλευρά της η ΟΛΜΕ έκανε έκκληση στον πρωθυπουργό να ακυρώσει την απόφαση και παράλληλα το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας κάλεσε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα την Τρίτη 14/5, ώστε να κλειδώσει η απεργία, ενώ ζήτησε από ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ να κηρύξουν την Παρασκευή 17/5 -ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων- πανεργατική – πανελλαδική απεργία.

Μάλιστα τη Δευτέρα στις 19.00 έχει προγραμματιστεί πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται πως οι καθηγητές έχουν εξαγγείλει την Παρασκευή 24ωρη απεργία για την πρώτη ημέρα των εξετάσεων και στην συνέχεια πενθήμερη απεργία από 20 έως τις 24 του μήνα, αντιδρώντας στην αύξηση του ωραρίου τους κατά δύο ώρες. Η κυβέρνηση αντέδρασε με την άμεση επιστράτευση τους.

Από την πλευρά της κυβέρνησης πάντως έχει αποφασιστεί «πολιτική κινητοποίηση του συνόλου των εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης καθώς και των αναγκαίων πόρων» που τίθεται σε ισχύ από την 12η μεσημβρινή της 15ης Μαΐου έχει ήδη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως «υπάρχει επιτακτική ανάγκη αποτροπής των απειλούμενων δυσμενών συνεπειών από την προταθείσα (…) εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την 17η Μαΐου 2013, πρώτη ημέρα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων (…) και από κάθε άλλη προταθησόμενη ή κηρυχθησόμενη εντός της περιόδου διεξαγωγής των εξετάσεων αυτών και μέχρι την ολοκλήρωσή τους, καθώς και η σημαντική διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας και τους σοβαρούς κινδύνους που επαπειλούνται για τη δημόσια τάξη και την υγεία των υποψηφίων στις ανωτέρω εξετάσεις, αιφνιδίως, επτά ημερολογιακές ημέρες πριν από την διεξαγωγή τους».

Οι καθηγητές αναζητούν τρόπους μή παραλαβής των φύλλων πορείας

Τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ πάντως σε έκτακτη συνεδρίαση αναζήτησαν τρόπους ώστε να μην παραλάβουν τα φύλλα πορείας και επιμένουν στην απόφαση τους να απεργήσουν οι καθηγητές μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κάνει λόγο για αντισυνταγματική απόφαση της κυβέρνησης.

Αντιδράσεις από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

Για πρακτικές και παρωχημένες νοοτροπίες τύπου ΣΥΡΙΖΑ, που εκφράζουν ακόμα και στελέχη της ΔΑΚΕ, δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία, διεμήνυσε με νόημα χθες ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, προαναγγέλλοντας τη διαγραφή του «γαλάζιου» προέδρου της ΟΛΜΕ από τη Ν.Δ.

Επίθεση κατά της ΟΛΜΕ εξαπέλυσε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, με αφορμή της απόφασή της για κήρυξη απεργίας στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων. «Με λυπεί πάρα πολύ αυτή η απόφαση. Είναι εκτός τόπου και χρόνου. Καλώ την ΟΛΜΕ να το ξανασκεφτεί και να την ανακαλέσει. Η απόφαση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις θίγει τους μαθητές την πιο ουσιαστική και κρίσιμη στιγμή της κορύφωσης μιας προσπάθειας που οι ίδιοι κυρίως αλλά και οι οικογένειές τους έχουν κάνει».

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνος ο πρωθυπουργός

Η αξιωματική αντιπολίτευση με μια επιθετική ανακοίνωση χαρακτηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά χαρακτηριζοντάς τον «επικίνδυνο» και «αναξιόπιστο», ενώ τον κατηγορεί για «εκβιασμό των εργαζομένων και της κοινωνίας».

Για δόγμα «νόμου και τάξης» κάνει λόγο το ΚΚΕ

Την απόφαση επιστράτευσης καταδικάζει το ΚΚΕ, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει για μια ακόμη φορά το δόγμα «νόμος και τάξη»: «Η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει με τις απειλές και τους εκβιασμούς την πολιτική, που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των νέων και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, πρέπει να βρει αντιμέτωπους όλους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες».

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...