Στα αζήτητα 400 θύματα από το τσουνάμι του 2004 στην Ταιλάνδη

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ

Τουλάχιστον 400 θύματα από το τσουνάμι του 2004 στην Ασία, το οποίο προκάλεσε τον θάνατο 226.000 ανθρώπων, δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί στην Ταϊλάνδη 12 χρόνια μετά, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο σεισμός των 9,15 βαθμών της 26ης Δεκεμβρίου είχε προκαλέσει τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό, σε μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στα χρονικά.

Η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία, η Ινδία και η Σρι Λάνκα ήταν από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο. Στην Ταϊλάνδη, έχασαν τη ζωή τους 5.395 άνθρωποι, από τους οποίους σχεδόν 2.000 ήταν ξένοι τουρίστες.

«Μετά το τσουνάμι του 2004, οι αρχές επικοινώνησαν με 4.000 έως 5.000 συγγενείς καλώντας τους να πάνε στα νεκροτομεία να παραλάβουν τις σορούς. Υπάρχουν περίπου 400 σοροί οι οποίες ακόμη δεν έχουν αναγνωριστεί» δήλωσε ο Ανάντ Μπονκερκού, υποδιευθυντής της αστυνομίας στην περιοχή Τάκουα Πα της επαρχίας Φανγκ Νγκα.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το σύστημα προειδοποίησης για τσουνάμι της Ταϊλάνδης παραμένει ανεπαρκές, εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλης συντήρησής του. Η κυβέρνηση της χώρας ωστόσο υποστηρίζει ότι το σύστημα λειτουργεί όπως πρέπει.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...