Στα μέσα Οκτωβρίου «κληρώνει» για την επόμενη δόση

 Στα μέσα Οκτωβρίου «κληρώνει» για την επόμενη δόση
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται το ζήτημα της επιμήκυνσης δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από την Κύπρο, όπου διεξάγεται το άτυπο Eurogroup.
Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα η τελική απόφαση για τη νέα δόση του οικονομικού προγράμματος θα ληφθεί μέχρι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

«Καμία απόφαση δεν αναμένεται να ληφθεί για την Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι το δεύτερο μισό του Οκτωβρίου», είπε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ζήτησε από την Ελλάδα να λάβει αποφασιστική δράση τις επόμενες εβδομάδες και κάλεσε κυβέρνηση και τρόικα να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ υποστήριξε ότι, έχει σημειωθεί πρόοδος στην Ελλάδα αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα.

«Έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην Ευρωζώνη και η Ελλάδα έχει δείξει ότι καταβάλει τεράστια προσπάθεια, όμως η αξιολόγηση της συνεχίζεται», επισήμανε η κ. Λαγκάρντ.

Στο Eurogroup συζητήθηκε και το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ισπανικών τραπεζών, η οποία σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ θα ολοκληρωθεί το Νοέμβριο.

Η Μαδρίτη καλείται να παρουσιάσει νέο πακέτο μέτρων μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...