Στα πράσα…για καλλιέργεια ναρκωτικών


Οι δράστες καλλιεργούσαν κάνναβη τόσο σε δασική έκταση όσο και σε οικία με την υδροπονική μέθοδο (SKANG).

 Κατασχέθηκαν συνολικά 20 δενδρύλλια κάνναβης.

 Συνελήφθησαν, χθες (18-6-2012) το απόγευμα στα Καλάβρυτα, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, τέσσερις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 48, 39, 32 και 32 ετών και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).

 Η σύλληψη των τεσσάρων ημεδαπών είναι απότοκος μεθοδικής και συστηματικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων για την επιβεβαίωση πληροφορίας που αφορούσε τη καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών, τόσο σε δασική έκταση όσο και σε οικία με την υδροπονίκη μέθοδο.

 Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, στα πλαίσια συντονισμένης επιχείρησης, εντόπισαν χθες το μεσημέρι, στα Καλάβρυτα και την Κέρτεζη Καλαβρύτων, τους τέσσερις ημεδαπούς. Κατά τη σύλληψη του 39χρονου, βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του, μικρή ποσότητα κάνναβης καθώς και ένα εγχειρίδιο με οδηγίες σχετικά με την καλλιέργεια της.

 Στη συνέχεια οι Αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία που είχαν προκύψει από την συστηματική και μεθοδική έρευνα τους, μετέβηκαν στην οικία του 48χρονου στη Κερτεζη Καλαβρύτων, όπου οι τέσσερις ημεδαποί από κοινού, καλλιεργούσαν κάνναβη υδροπονικά (SKANG), με τη χρήση τεχνητού φωτισμού θερμότητας.

 Σε έρευνα που ακολουθησε στην οικία του 48χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής :

  • Δεκαπέντε δενδρύλλια κάνναβης μέσα σε ισάριθμες γλάστρες.
  • Τέσσερις ανακλαστήρες φωτός με λαμπτήρες φωτοσύνθεσης.
  • Δυο φορητοί ανεμιστήρες.
  • Μια φορητή θερμάστρα.
  • Τρία θερμόμετρα.
  • Πλαστικά μπουκάλια με υγρό λίπασμα.
  • Διάφορα ειδή ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.

 Έπειτα σε δασική έκταση στη Κέρτεζη Καλαβρύτων,  οι Αστυνομικοί βρήκαν, εκρίζωσαν και κατέσχεσαν πέντε δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσαν οι τέσσερις ημεδαποί καθώς και διάφορα εργαλεία ποτίσματος.

 Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαβρύτων και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Καλαβρύτων.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...