Στα τέλη Αυγούστου το 13ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου

Στα τέλη Αυγούστου το 13ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου
Έξι ημέρες θα διαρκέσει το 13ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου. Έξι ημέρες γεμάτες θρησκευτική κατάνυξη μετά μουσικής και όχι μόνο.
Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί και φέτος από την Παρασκευή 30 Αυγούστου έως την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013, στον Ιερό χώρο της Αποκάλυψης με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Μαέστρο Άλκη Μπαλτά και διοργανωτή το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάτμου, και ξεχωρίζει ως «μία από τις σημαντικότερες και μοναδικές, ως προς το περιεχόμενό της, μουσικές καλοκαιρινές διοργανώσεις με στόχο την παρουσίαση εκδηλώσεων υψηλού μουσικού και πνευματικού περιεχομένου, όπως αρμόζει στον ιερό χώρο στον οποίο φιλοξενείται».

Όσο για το πρόγραμμα, αυτό περιλαμβάνει: Συναυλία της Πειραματικής Χορωδίας του δήμου Ρόδου (Παρασκευή 30 Αυγούστου) με επιλογή εκκλησιαστικών ύμνων από την Ορθόδοξη και Δυτική μουσική παράδοση.  Εμφάνιση του Συγκροτήματος Παραδοσιακής Μουσικής «Μεσόγειος»  (Σάββατο 31 Αυγούστου) για τα 300 χρόνια από την ίδρυση της Πατμιάδας Σχολής.

Εκδήλωση με τραγούδια της Δωδεκανήσου (Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου), ερμηνευμένα από την Καίτη Κούλια.  Εκδήλωση-αφιέρωμα στα 70 χρόνια από το θάνατο του Κωστή Παλαμά (Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου).  Μουσική από την Εσθονία (Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου) με τη Χορωδία Κοριτσιών του Μουσικού Γυμνασίου του Ταλίν και εκπαιδευτική συναυλία (Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου) με το έργο του Αλέξανδρου Μούζα «CAM-MEDIA».

30 Αυγούστου 2013

Έως 4 Σεπτεμβρίου. Υπαίθριος χώρος του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης. Ώρα: 20.30. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...