Στα τέλη της εβδομάδας η επιστροφή του επιδόματος θέρμανσης

Στα τέλη της εβδομάδας η επιστροφή του επιδόματος θέρμανσης
Στα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ειδική διαδικτυακή εφαρμογή για την επιστροφή του επιδόματος κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης.
Μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση και θα ακολουθήσει η λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την καταγραφή των δικαιούχων είσπραξης του επιδόματος.

Στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών τόνισαν πως η ηλεκτρονική πύλη για την επιστροφή του φόρου θα ενεργοποιηθεί από την Πέμπτη και ότι σε κάθε περίπτωση όχι νωρίτερα από την Τετάρτη.

Η εφαρμογή για την επιστροφή του επιδόματος κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης βρίσκεται στο (https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft/login/login.htm). Σημειώνεται πως μέσω ειδικής φόρμας που έχει ενσωματωθεί στην εφαρμογή αυτή, οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης θα υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για τη χορήγηση του επιδόματος

Κάθε επιστροφή φόρου θα καταβάλλεται στον δικαιούχο 15 μέρες μετά από κάθε αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

Η ΓΓΠΣ θα διασταυρώνει τα αναγραφέντα στην αίτηση στοιχεία του δικαιούχου με τα στοιχεία όσων έχουν αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης, μέσω του συστήματος «Ήφαιστος».

Ο υπολογισμός της επιστροφής φόρου που πρέπει να καταβληθεί στον κάθε δικαιούχο ένοικο πολυκατοικίας θα γίνεται με πολλαπλασιασμό του αριθμού των λίτρων πετρελαίου θέρμανσης που αγόρασε η πολυκατοικία επί τα χιλιοστά του διαμερίσματός του δικαιούχου και στη συνέχεια επί το ποσό των 0,28 ευρώ.

OIKONOMIA
Πηγή: brifingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...