Στα όρια τους οι Κύπριοι! Ουρές στα ATM και “μάχες” για να πληρώσουν με πιστωτική

Στα όρια τους οι Κύπριοι! Ουρές στα ATM και
Ουρές σχηματίζονται στα ΑΤΜ και δίνονται “μάχες” στα καταστήματα, που δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες. Οργισμένοι οι πολίτες!

Πρωτοφανείς ουρές σε υποκαταστήματα τραπεζών, όπου πολίτες  προσπαθεί να κάνουν ανάληψη μετρητών απο τα ATM,  για να έχoυν  κάποια χρήματα στη τσέπη του για τις άμεσες ανάγκες των επόμενων ημερών.  Αναπόφευκτα, σε κάποιες περιπτώσεις ο θυμός του κόσμου εξωτερικεύεται, με αποτέλεσμα να προκαλείται ένταση. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση   Πολίτη, ο οποίος  διαμαρτύρεται σε υπάλληλο της τράπεζας γιατί δεν υπήρχαν χρήματα στις μηχανές.

{youtube}KJtSfAc4RLs{/youtube}

Η έντονη αβεβαιότητα η οποία επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σε ολόκληρη τη Κύπρο, αναπόφευκτα δημιουργεί το ένα  πρόβλημα μετά το άλλο. Δείτε στο βίντεο τις χαρακτηριστικές εικόνες που κατέγραψε το newsit.com.cy, έξω απο υποκατασήματα της Λαϊκής Τράπεζας.

{youtube}JfI1sDbMCwo{/youtube}

Πιστωτικές κάρτες:
Εταιρίες και καταστήματα, αυθαίρετα και εντελώς αδικαιολόγητα αποφασίζουν ότι δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες. Άλλοι καμίας τράπεζας, και άλλοι επιλέγουν τις τράπεζες, των οποίων δέχονται το πλαστικό χρήμα. Πράγματα ανεπίτρεπτα, τα οποία βλέπουμε μόνο σε χώρες οι οποίες βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, με την αναρχία να επικρατεί.

Φάρμακα:
Τουλάχιστον στο θέμα υγείας, είμαστε πιο οργανωμένοι, με την Ένωση Φαρμακευτικών εταιριών, να επιβεβαιώνει πως δεν θα διακοπή η παροχή φαρμάκων.
«Η Κυπριακή Ένωση Φαρμακευτικών Εταιρειών Έρευνας και Ανάπτυξης (ΚΕΦΕΑ), με αφορμή δημοσιεύματα που φέρουν εταιρείες να μην προμηθεύουν φάρμακα με πίστωση, ως αποτέλεσμα των δυσμενών εξελίξεων στην οικονομία, διαβεβαιώνει ότι τόσο ο ιδιωτικός όσο και ο δημόσιος τομέας διαθέτουν αρκετά αποθέματα φαρμάκων και δεν έχουν παρουσιαστεί οποιεσδήποτε ελλείψεις στην αγορά.
Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ΚΕΦΕΑ βρίσκεται σε επικοινωνία με τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς για το θέμα αυτό και λαμβάνει μέτρα ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διάθεση φαρμάκων προς τους Κύπριους ασθενείς.
“Σε περίπτωση ανάγκης και σε κάθε ενδεχόμενο, οι πολίτες θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε φάρμακα πρώτης ανάγκης, τα οποία διαθέτουν στην αγορά τα μέλη της Ένωσης”, αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι “δεν δικαιολογείται η δημιουργία κλίματος πανικού”.
Η ΚΕΦΕΑ καθησυχάζει επίσης το κοινό ότι φαρμακευτικές εταιρείες αντιμετωπίζουν με υπευθυνότητα τις συνέπειες της κρίσης που διέρχεται η χώρα μας».

Καύσιμα:
Όπως σε πολλές περιπτώσεις, οι πρατηριούχοι λειτούργησαν τις τελευταίες ημέρες σαν κράτος εν κράτη, αφού από μόνοι τους αποφάσισαν ότι δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες. Σήμερα ευτυχώς, ο Σύνδεσμος πρατηριούχων καθησυχάζει το κοινό και αφαιρεί ακόμη μία έγνοια από τον κόσμο, πως τα πρατήρια έχουν αποθέματα και τα 260 από τα 280 παγκύπρια, δέχονται πιστωτικές κάρτες.
«Κάποιοι για κάποιους λόγους προκαλούν δυσμενή ψυχολογία στην αγορά καυσίμων, ίσως στη Λευκωσία, δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Στέφανος Στεφάνου, διαβεβαιώνοντας ότι υπάρχει επάρκεια καυσίμων και ότι τα 260 από τα 280 πρατήρια παγκυπρίως δέχονται και πιστωτικές κάρτες.

Κληθείς να σχολιάσει φαινόμενα που παρατηρήθηκαν σε πρατήρια να μην δέχονται πιστωτικές κάρτες και να πωλούν καύσιμα μόνο με μετρητά ή το γεγονός ότι σε κάποια πρατήρια παρατηρούνται μεγάλες ουρές, παρακίνησε τους καταναλωτές να αναζητήσουν τα πρατήρια που δέχονται πιστωτικές κάρτες.

Στη Λεμεσό και στην Πάφο, δήλωσε, «δεν έχουμε δουλειά» και διερωτήθηκε ποιοι προκαλούν αυτό το κλίμα στη Λευκωσία και ποιους στόχους θέλουν να εξυπηρετήσουν.
Κάλεσε, τέλος, τους καταναλωτές να είναι ψύχραιμοι και να αναζητούν τα πρατήρια που δέχονται πιστωτικές κάρτες».

{youtube}6Pxu2vn2_Gc{/youtube}

ΚΥΠΡΟΣ

Πηγή: http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...