Στα 3,3 δις ευρώ τα νέα χρέη στην Εφορία το Μάρτιο!

Με άλματα αυξάνονται τα χρέη των φορολογούμενων στο Δημόσιο! Σύμφωνα με τα στοιχεία Μαρτίου, οι ιδιώτες είχαν τα χρέη τους να αυξάνονται κατά σχεδόν 3,3 δις ευρώ στο τέλος Μαρτίου, ενώ μέσα σε ένα μήνα οι αρμόδιες υπηρεσίες, προχώρησαν σε περισσότερες από 16.000 νέες κατασχέσεις!

Όπως έγινε γνωστό, η εισπρακτική υπηρεσία, έχει ξεκινήσει διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης οφειλών (κατασχέσεις και πλειστηριασμούς) σε συνολικά 889.455 φορολογούμενους! Μέσα στο Μάρτιο, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 16.000!   Την ίδια περίοδο, οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο (εντός του 2017), έφτασαν τα 3,277 δις ευρώ. Εντός του  Μαρτίου αυξήθηκαν κατά 650 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία,  τα «παλιά» χρέη, δηλαδή όλα τα χρέη που έχουν μαζευτεί στην Εφορία μέχρι το τέλος του 2016, έχουν φτάσει κοντά  στα 91 δις ευρώ. Ένα ποσό που παρά τις δυσκολίες, έχει μειωθεί κατά 879 εκατ. ευρώ, τα οποία εισέπραξαν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ξεπερνούν το 1,9 δις ευρώ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/282245-Sta-3-3-dis-eyro-ta-nea-chree-sten-Ephoria-to-Martio ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...