Στα 4 δισ. ευρώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Λαϊκής Τράπεζας στην Ελλάδα

Στα 4 δισ. ευρώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Λαϊκής Τράπεζας στην Ελλάδα
Στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζει η Λαϊκή Τράπεζα τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά της στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τράπεζας Ανδρέα Φιλίππου,ο οποίος δήλωσε ότι γίνονται ήδη προσπάθειες για περιορισμό των ζημιών, μέσω της νομικής οδού.

Ειδικότερα,ανέφερε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο βρίσκεται σε επαφή με δικηγορικά γραφεία στο Λονδίνο, τα οποία θα αναλάβουν την υπόθεση, αφού ολοκληρωθεί πρώτα, εντός της ερχόμενης εβδομάδας, η κατηγοριοποίηση των δανείων.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο ελεγκτικός οίκος KPMG αναμένεται στο τέλος Αυγούστου να καταθέσει την πρότασή του για αναδιάρθρωση της Λαϊκής Τράπεζας με προοπτική υλοποίησης της από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Βασικός στόχος είναι η συρρίκνωση του Ομίλου, που θα συνοδεύεται από μείωση δραστηριοτήτων και απολύσεις προσωπικού, μέσω σχεδίων πλεονασμού και πρόωρης αφυπηρέτησης.

Σε πρώτη φάση γίνεται λόγος για πώληση θυγατρικών εταιρειών της Λαϊκής στο εξωτερικό. Αναφορικά με το προσωπικό, η Τράπεζα εφάρμοσε σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης για 185 άτομα, από τα οποία, όμως, μόνο 40 επέδειξαν ενδιαφέρον.

OIKONOMIA
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...