Στην Άγκυρα τη Δευτέρα ο Χάικο Μάας – Συνομιλίες με Τσαβούσογλου για ανατολική Μεσόγειο

Στην Άγκυρα τη Δευτέρα ο Χάικο Μάας – Συνομιλίες με Τσαβούσογλου για ανατολική Μεσόγειο
Στην Άγκυρα τη Δευτέρα ο Χάικο Μάας - Συνομιλίες με Τσαβούσογλου για ανατολική Μεσόγειο

Στην ‘Αγκυρα μεταβαίνει τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, προκειμένου, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), να έχει συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση για θέματα που αφορούν την ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Μάας θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σημειώνεται ότι στις 25 Ιανουαρίου έχει οριστεί το ραντεβού προκειμένου να ξεκινήσει ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη.

Η ελληνική αποστολή προετοιμάζεται για το πρώτο ραντεβού μετά το 2016. Επικεφαλής της αναλαμβάνει, ο πρέσβης ε.τ. Παύλος Αποστολίδης. Μια εμβληματική μορφή της ελληνικής διπλωματίας που το όνομά του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τους προηγούμενους εξήντα γύρους των διερευνητικών συνομιλιών. Τις προσπάθειες του θα ενισχύσει ο επίσης πολύπειρο πρέσβης Αλέξανδρος Κουγιού.

Στην απέναντι πλευρά του τραπεζιού δεν θα βρίσκεται πλέον ο Φεριντούν Σινιρλίογλου που εκπροσώπησε την τουρκική πλευρά στον τελευταίο κύκλο, και ως επικρατέστερα για να τον αντικαταστήσουν φέρονται δυο υψηλόβαθμα στελέχη του τουρκικού ΥΠΕΞ, είτε ο Σεντάτ Ονάν είτε ο Τσαγατάι Ερτζιγές.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...