Ο Βουλευτής Φωκίδας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΝΔ κ. Ιωάννης Μπούγας συναντήθηκε σήμερα στα Γραφεία της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) με τον Πρόεδρο κ. Βασίλειο Κοτρώνη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλό κ. Μάριο Τσάκα. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εγκατάσταση δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου στην Άμφισσα, υπό το πρίσμα των διεθνών εξελίξεων, που επηρεάζουν το προϊόν.

Ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος ενημέρωσαν τον Βουλευτή ότι δεν μεταβάλλεται ο στρατηγικός σχεδιασμός της Εταιρείας, καθώς το φυσικό αέριο, εκτός από «καθαρό» καύσιμο, και υπό τις σημερινές συνθήκες εξακολουθεί να είναι οικονομικά ανταγωνιστικό.

Σε ό,τι αφορά την Άμφισσα, διαβεβαίωσαν ότι θα τηρηθεί με συνέπεια το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Η ΔΕΔΑ απέκτησε ήδη ακίνητο στο ΒΙΟ.ΠΑ. Άμφισσας, εντός του οποίου θα εγκατασταθεί το προσεχές χρονικό διάστημα ο Αποσυμπιεστής, για την προμήθεια του οποίου έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία. Επίσης, έχει ανακηρυχθεί ο ανάδοχος, ο οποίος θα κληθεί να υπογράψει τη σύμβαση κατασκευής του έργου.

Το έργο περιλαμβάνει 6.500 μέτρα δικτύου και 300 συνδέσεις, αναμένεται να ξεκινήσει το Φθινόπωρο του 2022 και θα ολοκληρωθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023.

Η Εταιρεία έχει μισθώσει κατάστημα για την προώθηση του προϊόντος σε κεντρικό σημείο της πόλης, το οποίο θα ξεκινήσει να λειτουργεί σύντομα.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...