Από το Κέντρο Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Αμφιλοχίας ανακοινώνεται ότι το Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων επεναλειτουργεί έπειτα από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας,προσφέροντας στους ωφελούμενους ένα ξέγνοιαστο και ασφαλές συνάμα περιβάλλον για τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Καθώς σταδιακά αίρονται οι περιορισμοί -συνεχίζει η ανακοίνωση-που είχε επιβάλει η πανδημία, ειδικά όσον αφορά τη λειτουργία δομών που φιλοξενούν ευπαθείς ομάδες, το ΚΑΠΗ Αμφιλοχίας θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021, αφού έως τότε θα έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα (Κοινή Υπουργική Απόφαση ΔΙα/ΓΠ.οικ. 51684/2021 – ΦΕΚ 3899/Β/21-8-2021), οι ωφελούμενοι του ΚΑΠΗ θα πρέπει να προσκομίσουν είτε πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού, ο οποίος έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον 14 ημέρες πριν, είτε πιστοποιητικό νόσησης από COVID-19 το οποίο εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.

Όσον αφορά το προσωπικό του ΚΑΠΗ, αυτό υπόκειται στα ίδια ακριβώς υγειονομικά πρωτόκολλα όπως και οι ωφελούμενοι. Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του ΚΑΠΗ θα τηρούνται με αυστηρότητα τα προβλεπόμενα μέτρα υγείας ενώ το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων θα προσαρμοσθεί αναλόγως.

Το ΚΑΠΗ της Ναυπάκτου παραμένει κλειστό

Για τους ίδιους λόγους (υγειονομικούς) κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα,παραμένει κλειστό και η δομή του ΚΑΠΗ στη Ναύπακτο.Ωστόσο,θεωρούμε έστω και με ορισμένο-όπως συμβαίνει παντού- αριθμό ωφελούμενων,μπορεί να επαναλειτουργήσει στη βάση της σταδιακής επαναφοράς της ζωής μας στην κανονικότητα,έστω και αν αυτή διέπεται από ορισμένα μέτρα ασφάλειας κατά της εξάπλωσης της πανδημίας.

Ας το ξανασκεφτούν εκεί στο δήμο Ναυπακτίας κι ας πάρουν ανάλογη απόφαση έστω και με μέτρα.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...