Στην Αρσεναλ το Community Shield στην παράταση με 5-4 στα πέναλτι από την Λίβερπουλ

Στην Αρσεναλ το Community Shield στην παράταση με 5-4 στα πέναλτι από την Λίβερπουλ
Στην Αρσεναλ το Community Shield στην παράταση στα πέναλτι από την Λίβερπουλ

Η Άρσεναλ νίκησε 5-4 στα πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια) τη Λίβερπουλ και πανηγύρισε το 16ο της Κομιούνιτι Σίλντ. Ο Μπρούστερ που πέρασε στο 90+1′ αστόχησε για τη Λίβερπουλ, ο Τσίμικας έμεινε στον πάγκο.

Arsenal colocou o Liverpool na roda pic.twitter.com/4C2fOPllnu

— desimpedidos (@desimpedidos) August 29, 2020

Άρσεναλ αναμετρήθηκε με τη Λίβερπουλ στο Ουέμπλεϊ, άνοιξε το σκορ με τον Ομπαμεγιάνγκ, αλλά ισοφαρίστηκε από τον Μιναμίνο. Η κανονική διάρκεια έληξε ισόπαλη 1-1, το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι και εκεί οι Λονδρέζοι νίκησαν 5-4, κατακτώντας το Κομιούνιτι Σιλντ. Η Λίβερπουλ απείλησε τέσσερα λεπτά μετά από την έναρξη του ματς. Ο Ρόμπερτσον έκανε την κούρσα από αριστερά, προσπάθησε να βρει τον Σαλάχ, ο Τέρνι γύρισε άτσαλα και ο Μαρτίνες μπλόκαρε. Η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό. Ο Σακά βρήκε χώρο από δεξιά, άλλαξε για την αριστερή πλευρά. Ο Ομπαμεγιάνγκ πήρε την μπάλα και με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Άλισον. Μάλιστα ο Αφρικανός πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε στη μνήμη του Τσάντγουικ Μπόουζμαν (“Black Panther” του κινηματογράφου, ρόλος από τον οποίο παγιώθηκε μέσω της ταινίας της Marvel), ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών νικημένος από τον καρκίνο. Έκανε τη χαρακτηριστική κίνηση “Wakanda Forever” από την ταινία.

ε

Στο 18ο λεπτό ο Ενκετία έκανε μετά από γύρισμα από δεξιά το σουτ κεντρικά εκτός περιοχής, ο Άλισον απομάκρυνε.  Στο 27ο λεπτό ο ίδιος από τη θέση περίπου που βρέθηκε ο Ομπαμεγιάνγκ στη φάση του γκολ, έκανε το σουτ. Δεν ήταν τόσο καλό, ωστόσο, για να απειλήσει άμεσα τον Άλισον.

Η μπάλα μετά το γύρισμα του Ρόμπερτσον στο 29′ πέρασε παράλληλα από την εστία του Μαρτίνες. Στο 51ο λεπτό οι ρεντς απείλησαν για την ισοφάριση. Ο Φιρμίνο κινήθηκε κεντρικά, έκανε το σουτ, η μπάλα όμως πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας που υπερασπίζεται ο Μαρτίνες.

Στο 55′ ο Μανέ βγήκε στην αντεπίθεση, στην πλάτη της άμυνας της Άρσεναλ, τετ-α-τετ με τον Μαρτίνες, ο οποίος σταμάτησε τον Σενεγαλέζο. Στο 59ο λεπτό ο Γιούργκεν Κλοπ πέρασε τον Μιναμίνο στον αγωνιστικό χώρο και στο 73ο ο Ιάπωνας ισοφάρισε.

Καθώς στο Κομιούνιτι Σιλντ δεν υπάρχει παράταση, το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Όλοι ευστόχησαν πλην του Μπρούστερ, τον οποίον ο Κλοπ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου.

Ο Κώστας Τσιμίκας έμεινε στον πάγκο, καθώς δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γερμανό προπονητή. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, αντίθετα, ήταν εκτός αποστολής καθώς αντιμετώπιζε κι ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού.

All square in the #CommunityShield as @takumina0116 equalises! ⚽️ pic.twitter.com/zMeNEqMxUF

— Emirates FA Cup (@EmiratesFACup) August 29, 2020

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Σαλάχ και ΓΚΟΛ (1-0)

Νέλσον και ΓΚΟΛ (1-1)!

Φαμπίνιο και ΓΚΟΛ (1-2)!

Μέιτλαντ-Νέιλς και ΓΚΟΛ (2-2)!

Μπρούστερ και ΔΟΚΑΡΙ & ΕΞΩ!

Σέντρικ και ΓΚΟΛ (3-2)!

Μιναμίνο και ΓΚΟΛ (3-3)!

Νταβίντ Λουίζ και ΓΚΟΛ (4-3)!

Τζόουνς και ΓΚΟΛ (4-4)!

Ομπαμεγιάνγκ και ΓΚΟΛ (5-4)!

ΑΡΣΕΝΑΛ (Μίκελ Αρτέτα): Μαρτίνες, Μπεγερίν (58′ Σέντρικ), Νταβίντ Λουίζ, Χόλντινγκ, Τέρνι (83′ Κολάσινατς), Μέιτλαντ-Νάιλς, Ελνενί, Τζάκα, Σακά (82′ Σάκα), Ενκετία (82′ Νέλσον), Ομπαμεγιάνγκ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Ουίλιαμς (59′ Μιναμίνο), Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Μίλνερ (59′ Κεϊτά), Βαϊνάλντουμ (90+1′ Μπρούστερ), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (83′ Τζόουνς).

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...