Στην Ελλάδα το Άγιο Φως – Με τιμές Αρχηγού Κράτους η υποδοχή

Το Άγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Κατέβηκε την τελευταία στιγμή από το αεροπλανο ο μητροπολίτης Μεσογαίας

Στις 20:15 προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε το Άγιο Φως και πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή υποδοχής του με τιμές αρχηγού κράτους από άγημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στη συνέχεια, το Άγιο Φως μεταφέρεται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ιδιωτικό ελικόπτερο, όπου με πτήσεις της Aegean, της Olympic Air και της Sky Express ταξιδεύει σε όλες τις γωνιές της ελληνικής επικράτειας.Την αντιπροσωπεία που συνόδευεσε το Άγιο Φως αποτελούσαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος και για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας, Μάρκος Μπόλαρης και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα Δαμιανός. Στην αντιπροσωπεία μετείχαν επίσης οι βουλευτές Γεωργία Γιαννιά και Γιάννης Μιχελογιαννάκης και ως εκπρόσωποι της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος και Θανάσης Μπούρας.Στο μεταξύ, το πρόγραμμα της μεταφοράς του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα άλλαξε τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί απορία και από εκκλησιαστικούς κύκλους για την αργοπορία στην άφιξή του στη χώρα μας. Το Άγιο Φως φέτος έφτασε στην Ελλάδα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας αντί για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπως είθισται, όπου θα μεταφερθεί με ιδιωτικό ελικόπτερο, προκειμένου εν συνεχεία να ταξιδεύσει με 14 πτήσεις σε όλη τη χώρα.

Η αλλαγή έγινε ξαφνικά το πρωί και είναι χαρακτηριστικό ότι ο αρμόδιος υφυπουργός, Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος βρίσκεται στην αντιπροσωπεία που συνοδεύει το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα, δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει γιατί άλλαξε το πρόγραμμα, ενώ φαίνεται πως εξαιτίας της αλλαγής αυτής δεν επιβιβάσθηκε στο αεροσκάφος ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος.

«Μπήκα στο αεροπλάνο και εκεί ανακοίνωσαν ότι θα γυρίσουμε στην Ελευσίνα. Όταν ρώτησα γιατί γίνεται αυτό ο υπουργός είπε “δεν ξέρω”. Όταν ρώτησα γιατί δεν μας ειδοποιήσατε και μας το λέτε την τελευταία στιγμή πάλι μου είπε »δεν ξέρω». Ποιος κοινός νους μπορεί να το καταλάβει αυτό; Θέλουν να υποβαθμίσουν το γεγονός με αυτό τον τρόπο. Το θεωρώ εμπαιγμό και γύρισα πίσω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης στον Alpha.

Παράλληλα, ο μητροπολίτης Μεσογαίας αποκάλυψε πως του είχε στείλει επιστολή ο Μάρκος Μπόλαρης και του είχε διαμηνύσει να ετοιμάσει υποδοχή για το Άγιο Φως στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Πηγή:cnn.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...