Στην εντατική λόγω γρίπης δύο ασθενείς ανά ημέρα

Στην εντατική λόγω γρίπης δύο ασθενείς ανά ημέρα
Αυξάνεται σημαντικά η επίπτωση της γρίπης στον πληθυσμό, με πλέον ευπαθείς ομάδες τους παχύσαρκους. Σημαντική είναι η επίπτωση της εποχικής γρίπης και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), καθώς τις τελευταίες δέκα ημέρες ασκείται πίεση στο σύστημα με σταθερή ζήτηση για δύο κρεβάτια Εντατικής την ημέρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τα θύματα της γρίπης ανέρχονται πλέον σε 20. Μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης, 26 ασθενείς με βαριές επιπλοκές από τη γρίπη νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ.

Ο απολογισμός του Ιανουαρίου για την δραστηριότητα της γρίπης σε ό,τι αφορά τα σοβαρά περιστατικά που χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ περιλαμβάνει έως τώρα 71 άτομα. Μάλιστα, η πιο δύσκολη ημέρα για τους γιατρούς και το ΕΚΕΠΥ που διαχειρίζεται τις κλίνες των ΜΕΘ, ήταν η Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, όπου υπήρχε ανάγκη για κάλυψη ταυτόχρονα 5 ασθενών με επιπλοκές λόγω γρίπης.

Όπως είχε γράψει το protothema.gr, η γρίπη πλήττει ιδιαιτέρως εφέτος τα άτομα με νοσογόνο παχυσαρκία, όπως μαρτυρεί ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ με επιπλοκές μετά τη νόσηση με τη γρίπη. Οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ εξετάζουν το ενδεχόμενο να περιλάβουν τα παχύσαρκα άτομα στις ομάδες υψηλού κινδύνου που χρήζουν εμβολιασμού για την επόμενη περίοδο γρίπης.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...