Στην Ευελπίδων ο Νίκος Νικολόπουλος: Καταθέτει μήνυση κατά του Γιάννη Στουρνάρα

Νίκος Νικολόπουλος

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Διοικητική της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα θα καταθέσει σήμερα, Πέμπτη, στην Εισαγγελία Αθηνών ο βουλευτής Αχαΐας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος έφτασε νωρίτερα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για να καταθέσει μήνυση σε βάρος του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες.

«Στην πρώτη περίπτωση, ο Νίκος Νικολόπουλος επιζητά να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιάννη Στουρνάρα για μη άσκηση προληπτικής εποπτείας σε χορηγήσεις θαλασσοδανείων προς ΜΜΕ και κόμματα, που ξεπερνούν το 1,7 δισ. ευρώ.

1

Στη μηνυτήρια αναφορά ο ανεξάρτητος βουλευτής επισημαίνει τον εποπτικό-ελεγκτικό ρόλο της ΤτΕ, που έχει ασκηθεί κατά πλημμελή ή και ανύπαρκτο τρόπο επί των ημερών του Γιάννη Στουρνάρα, παρά τα ισχύοντα με βάση την κοινοτική έννομη τάξη» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του βουλευτή.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, στη μηνυτήρια αναφορά του επισυνάπτει τα πλήρη πρακτικά της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά τη νομιμότητα της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ΜΜΕ από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.

«Επισημαίνει δε, χαρακτηριστικά ότι ο Γιάννης Στουρνάρας έδωσε λανθασμένα και ανεπίκαιρα στοιχεία, εψεύδετο ή απαντούσε αόριστα και έδινε την εντύπωση ότι ήθελε να «βαλτώσουν» οι εργασίες της Επιτροπής» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, ο κ. Νικολόπουλος  αποστέλλει αναφορά στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ζητώντας την “παύση” του Γιάννη Στουρνάρα.

Στην αναφορά του, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του βουλευτή, «εμπεριέχονται οι κατά καιρούς πολιτικές παρεμβάσεις του Γιάννη Στουρνάρα, παρότι δεν επιτρέπονται εκ του ρόλου του και του αξιώματός του».

«Τέλος, ο Νίκος Νικολόπουλος θεωρώντας ότι ο κεντρικός τραπεζίτης έχει υπερβεί τα καταστατικά της ΤτΕ και της ΕΚΤ, ουσιαστικά ζητάει από τον Ντράγκι να παύσει των καθηκόντων του τον Γιάννη Στουρνάρα». καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...