Στην κυβέρνηση «πυροβολούν» Τόμσεν και συνεχίζουν τις περιοδείες

NEA EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

NEA EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 

Με εμφανώς ειρωνική διάθεση και ένα σκωπτικό σχόλιο η κυβέρνηση σχολίασε τις προβλέψεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν ότι η ανεργία στην Ελλάδα θα μειωθεί το 2038 στο 7,8%.

Κυβερνητικοί κύκλοι, υπενθυμίζοντας τις λανθασμένες εκτιμήσεις που είχε κάνει στο πρόσφατο παρελθόν έλεγαν πως και το 2012 είχε προβλέψει ανάπτυξη και αντ’ αυτού είχαμε ύφεση 9%. « Του ευχόμαστε να συνεχίσει τις ‘επιτυχημένες’ προβλέψεις και αν θέλει , ας γράψει κι ένα μπλογκ», σημείωναν χαρακτηριστικά.

Επίθεση όμως στον Πολ Τόμσεν για τα όσα είπε σχετικά με την ανεργία στη χώρα μας εξαπέλυσε και ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, σημειώνοντας ότι αυτό που ενδιαφέρει τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ είναι «να πέσει η κυβέρνηση και να έρθει ο Μητσοτάκης». «Μας έβαλε τα άλλα μοντέλα και αποδείχθηκαν ότι ήταν μπούρδες», τόνισε  ο κ. Μπαλάφας μιλώντας στο Star.

Όπως είπε, «είναι η 3η ή 4η φορά που λέει ο Τόμσεν πράγματα τα οποία αποδείχθηκαν πολύ γρήγορα ότι ήταν λάθος» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ο Τόμσεν αυτή τη στιγμή θέλει να πει ότι η Ελλάδα δεν πάει καλά, ότι η κυβέρνηση πρέπει να πέσει και να έρθει ο Μητσοτάκης. Αυτό τον ενδιαφέρει σε τελευταία ανάλυση. Και λέει σε 21 χρόνια η ανεργία θα πάει στα προ της κρίσεως. Που το ξέρει; Ποιο μοντέλο; Κάνανε κι άλλα μοντέλα κι όλα αποδείχθηκαν λάθος. Τα τελευταία 2-3 χρόνια διάφοροι πολλαπλασιαστές που μας λέγανε, διάφορα τέτοια, αποδείχθηκαν όλα λάθος».

NEA EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ

Χθες, συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο το οποίο αποφάσισε περιοδείες υπουργών και μία μεγάλη εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα ενόψει των δύο ετών που συμπληρώνει η κυβέρνηση.

Όπως ανέφεραν κομματικές πηγές, στόχος είναι να γίνει απολογισμός του κυβερνητικού έργου και να περιγραφεί το σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Επιπλέον, θέμα συζήτησης ήταν και το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ. Κατά πληροφορίες, η εντολή Τσίπρα ήταν: «όλα στο φως»! Και όπως λένε από το Μαξίμου, επιβεβαιώνεται η θέση του ΣΥΡΙΖΑ περί τριγώνου διαπλοκής (ΜΜΕ, τράπεζες, πολιτικό σύστημα), ενώ επισημαίνεται πως η εν λόγω υπόθεση έχει ακόμα δρόμο μπροστά της.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...