Στην μακεδονική πόλη Γέρασα στην Ιορδανία βρέθηκαν αρχαία ελληνικά αγάλματα του Διός, της Αφροδίτης και των Μουσών!

Στην μακεδονική πόλη Γέρασα στην Ιορδανία βρέθηκαν αρχαία ελληνικά αγάλματα του Διός, της Αφροδίτης και των Μουσών!

Φέγγει ο συγγραφέας κ. Γ. Λεκάκης

Νέα αρχαιολογικά ευρήματα στην μακεδονική πόλη Γέρασα (Jerash) της Ιορδανίας, έχουν χαρακτηριστεί ως «ανεκτίμητα» από ιστορικούς και αρχαιολόγους. Ανάμεσά τους βρέθηκε και ένα σχεδόν ολόκληρο άγαλμα της θεάς του έρωτα και της ομορφιάς για τους Έλληνες, της Αφροδίτης…Το γλυπτό της Αφροδίτης είναι ένα άνευ προηγουμένου εύρημα στην Μέση Ανατολή!

Σύμφωνα με τον επί κεφαλής του Τμήματος των Αρχαιοτήτων της Γέρασας, κ.Ghuneimat, υπάρχουν στην πόλη. Επί πλέον και 14 άλλα τεράστια κομμάτια, κομμάτια διαφόρων αγαλμάτων. Ευρήματα ανασκαφών τριών ετών. Το γλυπτό της Αφροδίτης έχει μια ανεκτίμητη αξία στον αρχαιολογικό και ιστορικό κόσμο! Να βρεις ένα ολόκληρο γλυπτό της θεάς, είναι ένα κατόρθωμα χωρίς προηγούμενο. Αξίζει περισσότερο από όλα τα προηγούμενά μας ευρήματα και από σπάνια κοσμήματα και από κουτιά με θησαυρού» είπε.

Ο κ.Weber-Καρυωτάκης, καθ. Αρχαιολογίας και επίσης συν-επί κεφαλής του Τμήματος των Αρχαιοτήτων στην Γέρασα, είπε ότι αυτή η ανακάλυψη είναι «πολύ ξεχωριστή και εξαιρετική στην Μέση Ανατολή, διότι παρόμοια αγάλματα είχαν βρεθεί μόνον στην Ελλάδα και την Ρώμη».

Άλλη μία ανακάλυψη χαρακτηρίσθηκε ως «ανεκτίμητη»: Ένα γλυπτό άγαλμα του Διός και 7 από τις 9 Μούσες! Ίσως οι άλλες δύο είναι κάτω από σύγχρονα κτήρια, τα οποία είναι κτισμένα κοντά στον αρχαιολογικό χώρο!»…

ΠΗΓΗ: Jordan Times, 3.10.2018.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/344590-Sten-makedonike-pole-Gerasa-sten-Iordania-brethekan-archaia-ellenika-agalmata-toy-Dios-tes-Aphrodites-kai-ton-Moyson ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...