Στην Ολομέλεια ο Τσίπρας για το Κυπριακό

Την Ολομέλεια της Βουλής για τις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό ενημερώνει σήμερα ο πρωθυπουργός.

 Εξέλιξη, την οποία είναι προφανές ότι θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί  η κυβέρνηση για να φρενάρει τη δημόσια συζήτηση γύρω από την ατζέντα που βάζει η ΝΔ. Επιπλέον, οι συνεννοήσεις και οι επαφές που έχει για το εν λόγω θέμα παρά το ότι δεν δημοσιοποιούνται είναι συνεχείς. Και ενδεικτική υπήρξε η κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού.

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ – ΚΟΖΑΝΗ Ο ΠΡΩΤΟΣ «ΣΤΑΘΜΟΣ»

Σειρά ακόμη, παίρνουν και  οι πρωτοβουλίες για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Ο κύκλος των 13 περιφερειακών συνεδρίων ανοίγει την Τετάρτη, με πρώτο σταθμό τη Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα την πόλη της Κοζάνης.

Με ενδιαφέρον αναμένονται τα όσα θα πει ο πρωθυπουργός για τον πολιτικό σχεδιασμό για τη ΔΕΗ μετά τη συμφωνία. Σε ό,τι αφορά στην «ατζέντα» όσων θα συζητηθούν – όπου και  έχουν προσκληθεί οι βασικότεροι παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας- θα υπάρξουν τέσσερεις θεματικές ενότητες. Ειδικότερα, αυτές αφορούν: τις υποδομές και την προσπελασιμότητα, την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη της υπαίθρου και τα σχετικά χρηματοδοτικά εργαλεία , το περιβάλλον και την ενέργεια , το ανθρώπινο δυναμικό, την απασχόληση, την έρευνα και την τεχνολογία. Τέλος, τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν: Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης Σκαι ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αρμόδιος για την Έρευνα, Κώστας Φωτάκης.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/292263-Sten-Olomeleia-o-Tsipras-gia-to-Kypriako ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...