Στην πλέον δεινή θέση βρίσκονται οι Έλληνες καταναλωτές

Στην πλέον δεινή θέση βρίσκονται οι Έλληνες καταναλωτές
Στην πλέον δεινή θέση βρίσκονται οι Έλληνες καταναλωτές


08/05/2020 – 15:22

Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα πανευρωπαικής έρευνας – βαρόμετρο που πραγματοποίησε στα τέλη Σεπτεμβρίου η Intrum. Σύμφωνα με τα στοιχεία τα έξοδα των Ελλήνων καταναλωτών αυξάνονταν πολύ περισσότερο σε σχέση με το εισόδημα τους με αποτέλεσμα οι έξι στους δέκα (61%) να αδυνατούν να εξοφλήσουν εγκαίρως τους λογαριασμούς τους και το 40% να είναι αναγκασμένο να δανειστεί για τους πληρώσει.

Η έρευνα που είχε ως δείγμα 24.000 καταναλωτές από 24 χώρες της Ευρώπης και έγινε πολύ πριν ξεσπάσει η κρίση της πανδημίας.

Μόνο το 56% των Ελλήνων καταναλωτών είναι σίγουροι για την ικανότητά τους να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους κάθε μήνα, με το 40% να είναι αναγκασμένο να δανειστεί για τους εξοφλήσει. Στη Γερμανία το ποσοστό αυτό φθάνει το 90%. Στην Ευρώπη μόνο το 24% των καταναλωτών δανείζεται για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων του. Επιπλέον, το 67% από εκείνους που δεν πληρώνουν έγκαιρα τους λογαριασμούς τους στην Ευρώπη απάντησε ότι αυτό δεν είναι περιστασιακό και συμβαίνει σε μόνιμη βάση.

Από τη διεξαγωγή της έρευνας, οι οικονομικές προοπτικές της χώρας επιδεινώθηκαν απότομα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με την εθνική παραγωγή να αναμένεται να συρρικνωθεί κατά περίπου 10% το 2020, καθιστώντας την ελληνική οικονομία «πρωταθλήτρια» με τις χειρότερες επιδόσεις στην Ευρώπη.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...