Στην τελική ευθεία το σχέδιο «Αθηνά»

Στην τελική ευθεία το σχέδιο «Αθηνά»
Toν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς αναμένεται να ενημερώσει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος για το σχέδιο «Αθηνά», το οποίο περιλαμβάνει τις συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ήδη, εκτός από τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, έχει ενημερωθεί για το σχέδιο και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται εντός της εβδομάδας να ολοκληρωθεί ο γύρος των παρουσιάσεων από πλευράς υπουργού Παιδείας και να δοθεί το σχέδιο για διαβούλευση.

Στόχος του υπουργού Παιδείας είναι η επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής πολιτικής συναίνεσης για ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Να σημειωθεί ότι το κλίμα στις συναντήσεις του κ. Αρβανιτόπουλου με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση χαρακτηρίστηκε θετικό, ενώ οι περισσότεροι, είτε στο χώρο της πολιτικής, είτε στο χώρο των Ιδρυμάτων συμφωνούν ότι πρέπει οπωσδήποτε να γίνει χωροταξική ανακατανομή των σχολών και τμημάτων, πολλά από τα οποία ιδρύθηκαν τα προηγούμενα χρόνια άναρχα και χωρίς ουσιαστική μελέτη των αναπτυξιακών αναγκών της χώρας.

Προτάσεις έχουν ήδη ακουστεί από πλευράς των Πανεπιστημιακών και περιλαμβάνουν συγχωνεύσεις σχολών και τμημάτων, ακόμη και συνενώσεις ολόκληρων Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όλοι συμφωνούν ότι το εγχείρημα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αφού παρουσιάζονται σε πολλές περιπτώσεις περισσότερα προβλήματα από ότι πλεονεκτήματα.

Αν όμως τελικά βρεθεί η χρυσή τομή και επιτύχει το σχέδιο, αυτό, υποστηρίζουν ακόμη και Πανεπιστημιακοί, θα είναι προς όφελος της χώρας, ιδιαίτερα στην κρίσιμη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται, αλλά και προς όφελος των ίδιων των Ιδρυμάτων.

Να σημειωθεί ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν άμεσα καθώς οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων θα πάρουν στα χέρια τους το μηχανογραφικό που θα περιλαμβάνει το νέο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...