Στη δ.ε.Πλατάνου ο Βασίλης Γκίζας-Θερμή υποδοχή

…και στήριξή από την πλειοψηφία των εκλεγμένων και υποψηφίων προέδρων 

Στη Δημοτική Ενότητα του Πλατάνου περιόδευσε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 ο επικεφαλής της «Συνεργασίας Πολιτών» και υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας.

Συνοδευόμενος από συνεργάτες του επισκέφτηκε τις Τοπικές Κοινότητες Πλατάνου, Περίστας, Καστανιάς, Αγίου Δημητρίου, Νεοχωρίου, Αράχωβας, Κλεπάς και Περδικόβρυσης, όπου συζήτησε με τους κατοίκους και τους προέδρους των χωριών, αποκτώντας άμεση εικόνα για τα προβλήματα που τους απασχολούν, αλλά και εισπράττοντας την αγωνία τους για την επόμενη ημέρα του τόπου.

Μέσα από τις συζητήσεις αναδείχθηκε πληθώρα ζητημάτων που άπτονται των  δύσκολων συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων, όπως η καθαριότητα των δρόμων, ο ηλεκτροφωτισμός και η αποκομιδή των απορριμμάτων ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, εκφράστηκε όμως η άποψη πως με τη σκληρή δουλειά του συνόλου των τοπικών εμπλεκομένων, και παρά τις δυσλειτουργίες του Δήμου, οι λύσεις επ’ αυτών δίνονται. Ο κ. Γκίζας, παράλληλα, ήρθε αντιμέτωπος με την έντονη δυσαρέσκεια αλλά και την αγανάκτηση των κατοίκων των Κοινοτήτων Περίστας και Κλεπάς που επλήγησαν από τις καταστροφικές κατολισθήσεις του 2015, οι οποίοι ανέφεραν ότι η Δημοτική Αρχή εδώ και 4 χρόνια  παραμένει ουσιαστικά αδρανής απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, αφού ακόμα δεν έχουν ανατεθεί οι σχετικές μελέτες προκειμένου να διαπιστωθεί ποια έργα είναι αναγκαίο να γίνουν.  Τέλος  εκφράστηκε η δυσαρέσκειά τους για τη μη αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και ιδιαίτερα της Ευηνολίμνης.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος δεσμεύτηκε από την πλευρά του ότι η αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών θα αποτελέσει πρώτης προτεραιότητας ζήτημα για την επόμενη θητεία, τονίζοντας ταυτόχρονα πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν θέσει τα ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών ως ένα από τα κυριότερα του Δήμου. Άξιο αναφοράς, επίσης, πως κατά την επίσκεψή του στην περιοχή ο κ. Βασίλης Γκίζας έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους της, κάτι άλλωστε που αποτυπώνεται και από στήριξη που εξέφρασε στο πρόσωπο και στην υποψηφιότητά του η συντριπτική  πλειοψηφία των εκλεγμένων αλλά και των υποψηφίων προέδρων των Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας του Πλατάνου.

Ο κ. Γκίζας δήλωσε για την επίσκεψη: «Η αναβάθμιση της καθημερινότητας και των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών του Δήμου μας, όπου κι αν κατοικούν αυτοί, αποτελεί για εμένα ένα  προσωπικό στοίχημα. Η Δημοτική Ενότητα του Πλατάνου είναι μία περιοχή που μπορεί με τις κατάλληλες παρεμβάσεις το δήμου, σε κεντρικό επίπεδο, να βγει από τη σημερινή δεινή της θέση, κάνοντας καλύτερο το σήμερα των κατοίκων της, αλλά κυρίως δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο. Ένα αύριο που θα στοχεύει στην ανάπτυξη αυτού του πανέμορφου τόπου κι όχι απλώς στην επιβίωσή του».

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...