Στη θέση του Μπερλουσκόνι η κόρη του;

Στη θέση του Μπερλουσκόνι η κόρη του;
Εντείνεται η φημολογία ότι η μεγαλύτερη κόρη του Μαρίνα θα διαδεχθεί τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι μετά την πρόσφατη καταδίκη του για φορολογική απάτη.

Αν και ο ίδιος επιμένει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την πολιτική, φουντώνουν οι φήμες ότι η μεγαλύτερη κόρη του Μαρίνα, επικεφαλής της αυτοκρατορίας της Fininvest, αξίας 6,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενδέχεται να τον διαδεχτεί στο τιμόνι της ιταλικής κεντροδεξιάς.

Οι πιστοί οπαδοί του Λαού της Ελευθερίας (PDL), επιμένουν ότι ο 76χρονος Μπερλουσκόνι παραμένει ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης του και θα συνεχίσει να ηγείται της κεντροδεξιάς. Όμως η αδυναμία του να ανατρέψει την εις βάρος του καταδικαστική απόφαση την περασμένη εβδομάδα σημαίνει, σύμφωνα με το Ρόιτερς, ότι ο Μπερλουσκόνι αντιμετωπίζει τον κατ΄οίκον περιορισμό για ένα χρόνο ή την προσφορά κοινωνικής εργασίας που θα θέσουν σε δοκιμασία ακόμη και τη δεινότητα με την οποία φέρει εις πέρας τις προεκλογικές του εκστρατείες.

Είναι επίσης πιθανόν ο Μπερλουσκόνι να αποπεμφθεί από τη Γερουσία το φθινόπωρο και να χάσει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι. Το κλίμα αυτό ενισχύει την ιδέα ότι η Μαρίνα, 47 χρόνων, θα τεθεί επικεφαλής του PDL παρά το γεγονός οτι στο παρελθόν είχε δηλώσει πως είναι διστακτική να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, ο Μπερλουσκόνι θα συνεχίσει να ασκεί μεγάλη επιρροή ως ιδρυτής του κόμματος, αλλά η κόρη του θα αναλάβει έναν περισσότερο δημόσιο ρόλο και θα ασχολείται με την προεκλογική εκστρατεία.

Ποια είναι η Μαρίνα

Το αμερικανικό περιοδικό Forbes την κατατάσσει στις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου: είναι επικεφαλής της Fininvest, της εταιρείας που διαχειρίζεται την εταιρεία ΜΜΕ Mediaset, τον εκδοτικό οίκο Mondadori και την ποδοσφαιρική ομάδα Milan, ενώ έχει μεγάλο ποσοστό και στην εταιρεία αξιοποίησης και διαχείρισης περιουσίας Mediolanum.

Σύμφωνα με συνεργάτες της, πρόκειται για σκληρή και απαιτητική εργοδότη ενώ ένας φίλος του πατέρας της έχει χαρακτήρισει “κομπρεσέρ” τον σκληρό τρόπο με τον οποίο διοικεί η Μαρίνα.

Ο Μπερλουσκόνι επέβαλε την κόρη του στον επιχειρηματικό κόσμο όταν εκείνη ήταν ακόμη 20 χρόνων.Μητέρα δύο παιδιών και σύζυγος ενός πρώην κλασικού χορευτή στη La Scala, η Μαρίνα έγινε αντιπρόεδρος της Fininvest το 1996 και ανήλθε στην κορυφή της το 2005. Υπό τη διοίκησή της, οι δύο σημαντικότερες εταιρείες της οικογένειας, οι Mediaset και Mondadori, πέρασαν δύσκολες μέρες.

Οι δημοσκόποι υποστηρίζουν ότι ενώ δεν έχει εμπειρία στην πολιτική, η Μαρίνα θα γινόταν αποδεκτή από τους υποστηρικτές του πατέρα της και θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την εικόνα της επιτυχημένης επιχειρηματία.

ΕΥΡΩΠΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...