Στη Ναύπακτο προκειμένου να τιμήσει την 448η επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου βρέθηκε το πρωί της Κυριακής ο πρόεδρος της Ελληνικής δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Στις 10.30 το πρωί προσήλθε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Δημητρίου για να παρακολουθήσει την δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.Ιερόθεος,συμπαραστατούμενος από τους μητροπολίτες Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά και τον θεοφιλέστατο επίσκοπο Κερνίτσης κ.Χρύσανθο.

Ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνος Παναγίας της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου μέχρι το λιμάνι της πόλης όπου μετά την επιμνημόσυνη δέηση έριξε στεφάνι στα νερά του λιμανιού.

Την κυβερνήση εκπροσώπησε η υφυπουργός παιδείας Σοφία Ζαχαράκη αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής,ενώ παρέστησαν βουλευτές του νομού και εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.

Κατά την προσέλευση του προέδρου στον ιερό ναό,τον υποδέχτηκε η μπάντα του πολεμικού ναυτικού,ενώ επιθεώρησε τμήμα του στρατού ξηράς.

Μετά το πέρας της λιτανείας,μετέβη στο δημαρχείο της πόλης όπου σε ειδική τελετή ανακυρήχθηκε σε επίτιμος δημότης του δήμου Ναυπακτίας.

Η επίσκεψη του προέδρου της δημοκρατίας στη Ναύπακτο ολοκληρώθηκε με επίσημο γεύμα που του παρέθεσε ο δήμαρχος Ναυπακτίας Β.Γκίζας σε γνωστό εστιατόριο του λιμανιού



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...