Στη Ναύπακτο ο υπ.Μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρης Βίτσας (Κυριότερα σημεία της ομιλίας)

-Πολιτική εκδήλωση με ομιλητή,τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρη Βίτσα,πραγματοποίησε σε γνωστό ξενοδοχείο της παραλίας Γριμπόβου,η τ.ο.ΣΥΡΙΖΑ Ναυπακτίας.

Το Nafpaktianews.gr έχει το ρεπορτάζ

Στην εκδήλωση παραυρέθηκαν,ο β’αντιπρόεδρος της βουλής,βουλευτής Αιτωλ/νίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος,η βουλευτής επίσης του νομού Μαρία Τριανταφύλλου,ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. Μίλτος Ζαμπάρας,αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης,κομματικά στελέχη και απλοί φίλοι.

Ο κ. Βίτσας,αναφέρθηκε στο νέο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον που σχεδιάζει να αναπτύξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην μεταμνημονιακή εποχή,μέσα από μία δέσμη ευεργετικών μέτρων για τους πολίτες.

Ο υπουργός,αναφέρθηκε στις άμεσες προτεραιότητες που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση έως το Πάσχα για μια σειρά θεμάτων όπως η επίλυση του προβλήματος με τα κόκκινα δάνεια,το στεγαστικό επίδομα,οι 120 δόσεις και  το πλαίσιο συμφωνίας με την Εκκλησία.

Έκανε ιστορική αναδρομή στην πρώτη περίοδο ΣΥΡΙΖΑ και τον “πόλεμο” που είχε υποστεί τόσο από το εσωτερικό όσο κι από το εξωτερικό,με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις προτροπές  του σημερινού αντιπροέδρου της ΝΔ να πάρει ο κόσμος τα λεφτά του,μέχρι και την άγνοια που είχαν για τον λογαριασμό που περιείχε τα 700.000.000 ,ποσό ήταν απαραίτητο για να πληρωθεί η δόση

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε τον ντροπιαστικό υποκατώτατο μισθό για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών.Επαναφέραμε-είπε- τις συλλογικές διαπραγματεύσεις οι οποίες είχαν καταργηθεί,ενώ αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 11%.

Ο κ. Βίτσας έκανε αναφορά στο Μακεδονικό λέγοντας ότι κλείνει ένα κεφάλαιο κατά τον καλύτερο τρόπο,.όταν όλος ο κόσμος είχε αναγνωρίσει τη χώρα αυτή ως Μακεδονία.Με τη συμφωνία των Πρεσπών διευθετείται το ζήτημα της γλώσσα και οι αλυτρωτικές διαθέσεις των γειτόνων μας μέσα από την αλλαγή του συντάγματος,ενώ ξεκαθαρίζεται ότι η  πληθυσμιακή σύνθεσή της, δεν έχει καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες.

Οι Ευροεκλογές είναι πολύ σπουδαίες αφού βρισκόμαστε μπροστά στο φάσμα της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη,αφού η Ελλάδα θα πρέπει να λειτουργήσει ως ανάχωμα στην προοπτική αυτή,αλλά θα πρέπει οι προοδευτικές δυνάμεις να έχουν ένα κοινό μέτωπο απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό.

Για τις δημοτικές εκλογές σίγουρα θα απαιτηθούν συνεργασίες βάσει του εκλογικού νόμου,κάτι που πρέπει να γίνει εκ των προτέρων,αποφεύγοντας ωστόσο να πάρει θέση και να εκφράσει άποψη για τα δημοτικά της Ναυπάκτου



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...