Στη φυλακή θα οδηγηθεί η «γυναίκα αράχνη» της Κίνας

Στη φυλακή θα οδηγηθεί η «γυναίκα αράχνη» της Κίνας
Μη εκτελέσιμη θανατική ποινή επιβλήθηκε στη σύζυγο του πρώην ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος της επαρχίας Τσονγκτσίνγκ, Γκου Καϊλάι για τη δολοφονία ενός Βρετανού επιχειρηματία.

Οι μη εκτελέσιμες θανατικές ποινές μεταβάλλονται συνήθως σε ποινές ισόβιας κάθειρξης ή σε ποινές κάθειρξης έως 25 ετών με την επιφύλαξη της καλής συμπεριφοράς εντός της φυλακής.

Η Γκου Καϊλάι δεν αντέκρουσε τις κατηγορίες για φόνο στην μόλις επτά ωρών δίκη της.

Το δικαστήριο της πόλης Χεφέι καταδίκασε την Γκου για τη δολοφονία με δηλητήριο του Βρετανού, Νιλ Χέιγουντ, τον Νοέμβριο του 2011 στην πόλη Τσονγκινγκ στα νοτιοανατολικά της Κίνας.

Παράλληλα, τέσσερις Κινέζοι αξιωματικοί της αστυνομίας καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από πέντε ως 11 χρόνια με την κατηγορία της υπονόμευσης της έρευνας για την δολοφονία του Βρετανού επιχειρηματία.

Οι αστυνομικοί κατηγορούνταν ότι προσπάθησαν να καλύψουν την Γκου Καϊλάι και ότι σκόπιμα παραποίησαν τα στοιχεία των ερευνών μετά τη δολοφονία με δηλητήριο του Νιλ Χέιγουντ, προκειμένου να φανεί ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε ατύχημα.

Οι τέσσερις αστυνομικοί υπηρετούσαν στην πόλη Τσονγκτσινγκ, στην οποία επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος ήταν ο Μπο Σιλάι.

Επίσης, σε κάθειρξη εννέα χρόνων καταδικάστηκε ο Ζανγκ Σιαοζούν, βοηθός της Γκου, ο οποίος θεωρήθηκε από το δικαστήριο συνένοχός της.

Η υπόθεση της δολοφονίας ήταν αυτή που έθεσε τέλος την πορεία του συζύγου της, Μπο Σιλάι, προς τον στενό πυρήνα της κομματικής και κρατικής ηγεσίας.

Ο Νιλ Χέιγουντ δηλητηριάστηκε με κυάνιο στο ξενοδοχείο που διέμενε στην πόλη Τσονγκτσίνγκ, προπύργιο του Μπο Σιλάι.

Ο θάνατος του επιχειρηματία είχε αποδοθεί αρχικά σε καρδιακή προσβολή εξαιτίας κατάχρησης οινοπνευματωδών.

Ωστόσο, τέσσερις μήνες αργότερα το δεξί χέρι του Μπο Σιλάι, ο αστυνομικός διευθυντής Γουάνγκ Λιτζούν, κατέφυγε στο αμερικανικό προξενείο και κατήγγειλε φόνο και συγκάλυψη.

Κατά την εισαγγελία, η Γκου είχε κανονίσει να ταξιδέψει ο επιχειρηματίας στην πόλη Τσονγκτσίνγκ από το Πεκίνο συνοδεία του οικιακού βοηθού της.

Η ίδια πέρασε το απόγευμα της 13ης Νοεμβρίου σε ξενοδοχείο με τον Βρετανό, και αφού εκείνος μέθυσε από την κατανάλωση αλκοόλ, η ίδια έριξε δηλητήριο στο στόμα του, το οποίο είχε παρασκευάσει εκ των προτέρων και είχε μεταφέρει ο βοηθός της.

Η δίκη της Γκου θεωρείται από πολλούς Κινέζους μέρος μιας επιχείρησης εναντίον του Μπο Σιλάι, που είχε κάνει πολλούς ισχυρούς εχθρούς στην προσπάθειά του να καταστεί μέλος της ανώτατης κομματικής και κρατικής κινεζικής ηγεσίας, η σύνθεση της οποίας αναμένεται να ανανεωθεί το φθινόπωρο.

ΔΙΕΘΝΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...