Στις εργασίες της ολομέλειας της επιτροπής περιφερειών στις Βρυξέλλες ο Περιφερειάρχης

Στις Βρυξέλλες, για τις εργασίες της Ολομέλειας της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ο οποίος θα έχει σειρά επαφών με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και παράλληλα θα συμμετάσχει και στις εργασίες της Σοσιαλιστικής Ομάδας της Επιτροπής Περιφερειών.

Η 92η Σύνοδος της Ολομέλειας της Επιτροπής Περιφερειών θα ανοίξει με τις ομιλίες της κ. Ντανούτα Χούμπνερ, Προέδρου της Επιτροπής Regi του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του κ. Γιοχάννες Χαν, Επιτρόπου αρμοδίου για την περιφερειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών κ. Μερσέντες Μπρέσο.

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από ευρωβουλευτές καθώς και από την Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολωνίας κ. Ελζμπιέτα Μπιενκόφσκα. Κατά την πρώτη μέρα της Ολομέλειας θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην πολιτική και εδαφική συνοχή της Ευρώπης καθώς και στην τόνωση της διασυνοριακής συνεργασίας.

Επίσης, η Επιτροπή Περιφερειών θα εξετάσει μια σειρά γνωμοδοτήσεων που αφορούν σε επί μέρους πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσα στις οποίες είναι η ευρωπαϊκή ατζέντα για την κοινωνική στέγαση, η εδαφική συνεργασία στη λεκάνη της Μεσογείου, με έμφαση στον άξονα Αδριατική – Ιόνιο, το ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης για την τηλε-διακυβέρνηση, η εφαρμογή του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση κ.α.      

  

 

   



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...