Στις κάλπες οι Αλβανοί: Μάχη Σοσιαλιστών – Δημοκρατών για αυτοδυναμία

Στις κάλπες μεταβαίνουν την Κυριακή, οι Αλβανοί στο πλαίσιο των βουλευτικών εκλογών.

Σε αντίθεση όμως με το παρελθόν στους δρόμους δεν υπάρχουν κομματικές αφίσες, επειδή η μεταβατική υπερκομματική κυβέρνηση κάνει μία προσπάθει να αμβλύνει τις αντιπαραθέσεις.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, αν αγνοήσει κανείς τις κόρνες των αυτοκινήτων ή τον θόρυβο της κυκλοφορίας στους δρόμους και τις πλατείες, στα Τίρανα επικρατεί σχετική ησυχία.

Στα καφενεία, που ανήκουν παραδοσιακά είτε στο Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS), είτε στο Δημοκρατικό Κόμμα (PD), οι θαμώνες δεν τσακώνονται για τα πολιτικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Μέχρι τα μέσα Μαΐου όλα έδειχναν ότι η χώρα θα ζούσε, τις τελευταίες εβδομάδες πριν τις εκλογές, μια κορύφωση του προεκλογικό αγώνα και μια έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. Θυμίζουμε ότι μόλις λίγες εβδομάδες πριν, η πολιτική ζωή στη χώρα είχε σχεδόν παραλύσει, με το Δημοκρατικό Κόμμα να μποϋκοτάρει το κοινοβούλιο της χώρας και τους βουλευτές του να μην καταθέτουν επίσημα υποψηφιότητα για τις εκλογές στις 25 Ιουνίου. Και σαν να μην έφθανε αυτό, το Δημοκρατικό Κόμμα είχε στήσει μια μεγάλη σκηνή απέναντι από την έδρα του σοσιαλιστή πρωθυπουργού και ζητούσε, μέσω μεγαφώνων, την παραίτησή του.

Μόνο χάρη στη διαμεσολάβηση της ΕΕ και του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών έγινε εφικτή μια συνάντηση των προέδρων του δύο μεγάλων κομμάτων. Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα συμφώνησαν τελικά στον σχηματισμό υπερκομματικής μεταβατικής κυβέρνησης, αλλά και σε μια σειρά μέτρων για να εγγυηθούν την διεξαγωγή δίκαιων εκλογών.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/289986-Stis-kalpes-oi-Albanoi-Mache-Sosialiston-Demokraton-gia-aytodynamia ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...