Στις ράγες ξανά τρένα και προαστιακός – Οι επιβάτες αποφεύγουν τα πρώτα βαγόνια

Με μειωμένα δρομολόγια αλλά και αυξημένα μέτρα ασφαλείας μπήκαν ξανά στις ράγες οι αμαξοστοιχίες του Προαστιακού, 22 ημέρες μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη που άφησε πίσω της 57 νεκρούς.

Το πρώτο, δοκιμαστικό δρομολόγιο ξεκίνησε στις 4.45 το πρωί από τον Σταθμό Λαρίσης με προορισμό τον σταθμό της Οινόης ενώ οι επιβάτες αν και διστακτικοί μετά το δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου επέλεξαν τον Προαστιακό για τις μετακινήσεις τους.

Σήμερα είναι η πρώτη φάση επανεκκίνησης του σιδηρόδρομου και για αυτό το λόγο στην κυκλοφορία έχουν δοθεί οι γραμμές Πειραιάς-Αθήνα-ΑεροδρόμιοΆνω Λιόσια-ΑεροδρόμιοΆνω Λιόσια-Κάντζα, Αθήνα-Οινόη-Χαλκίδα και ο Προαστιακός της Πάτρας.

5841961

Το πλάνο, όπως αυτό συμφωνήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Κέντρου Ασφάλειας Σιδηροδρόμων υπό τον Υπουργό Επικράτειας, κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, είναι να υπάρξει πλήρης ανάπτυξη του σιδηρόδρομου τις επόμενες 25 ημέρες, λίγο πριν από το Πάσχα.

Η επαναλειτουργία της κυκλοφορίας των τρένων θα γίνει σε πέντε φάσεις και ανα πέντε ημέρες θα ανοίγει και μια γραμμή υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Από το πρωί, οι αμαξοστοιχίες του Προαστιακού κινούνται με μειωμένη ταχύτητα η οποία δεν ξεπερνά τα 80 χιλιόμετρα την ώρα ενώ στην καμπίνα του τρένου υπάρχουν δύο μηχανοδηγοί και δύο επόπτες κυκλοφορίας.

5841913

Παράλληλα, στους σταθμούς που μέχρι τώρα είχε υπηρεσία ένας σταθμάρχης τοποθετούνται δύο σταθμάρχες.

Από νωρίς, εκατοντάδες επιβάτες βρέθηκαν στις αποβάθρες του Σταθμού Λαρίσης αλλά και των άλλων σταθμών του Προαστιακού δείχνοντας να εμπιστεύονται το τρένο για τις μετακινήσεις τους.

Ωστόσο, οι περισσότεροι επέλεξαν να ταξιδέψουν στα πίσω βαγόνια με αποτέλεσμα το πρώτο βαγόνι να είναι σχεδόν άδειο.

πηγη tempo24



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...