Με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση του συλλέκτη Χρήστου Μοσχανδρέου για δωρεά 150 και πλέον έργων της συλλογής του για τη δημιουργία δημοτικής πινακοθήκης στη Ναύπακτο,ο πρώην αντιδήμαρχος πολιτισμού του δήμου Ναυπακτίας Γιάννης Ράπτης,έχοντας την δική του ιδιαίτερη συμβολή στην προσπάθεια αυτή,έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ξεκινώντας απ το όνειρο και την ελπίδα, η επίμονη δουλειά αφήνει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. 
Η Δημοτική Πινακοθήκη προχωρά! Μετά από την δωρεά των έργων των διεθνών ζωγράφων Alkis Pierrakos και Wassili Lepanto, τώρα και ο αγαπητός φίλος και συλλέκτης Χρήστος Μοσχανδρέου προσφέρει στο δήμο Ναυπακτίας 150 σημαντικούς πίνακες.
Αναγκαία συστατικά δημιουργίας μιας νέας δομής και συζητήσεων για τον Δήμο μας, για όσους βέβαια κατανοούν την τεράστια πολιτιστική και τουριστική αξία της.

Μια δωρεά που έρχεται από παλιά

Ο κ.Ράπτης τότε, ως αρμόδιος αντιδήμαρχος πολιτισμού της παρούσας δημοτικής αρχής,είχε εκφραστεί για το γεγονός αυτό,κατά τη διάρκεια των εγκαινίων εικαστικής έκθεσης με έργα από τη συλλογή Μοσχανδρέου στη Ναύπακτο στις 8.2.2017,αναφερόμενος στην δέσμευση του συλλέκτη για ενεργή στήριξη της προσπάθειας σύστασης δημοτικής πινακοθήκης και εμπλουτισμό της με έργα από τη συλλογή του.

Η προσπάθεια φυσικά δεν είχε εξαντληθεί τότε μόνο στη γενναία προσφορά του συλλέκτη κ. Μοσχανδρέου,αλλά και σε καλλιτέχνες όπως ο Wassili Lepanto και ο Άλκης Πιερράκος μέσα από μια σειρά σχεδίων με σινική μελάνη σε χαρτί, εμπνευσμένα από τη ναυμαχία της Ναυπάκτου, τα οποία δημιούργησε από το 2011 μέχρι το 2013.

Μάλιστα,μετά το θάνατό του τον Μάρτη του 2017 Ναύπακτο,τον Οκτώβρη του ίδιου έτους η σύζυγος του εκλιπόντα ζωγράφου με συμβολαιογραφική πράξη ισχύος για 5 έτη,προσφέρει έργα,επίσης για τη σύσταση της δημοτικής πινακοθήκης.Όπως επίσης και μια σειρά άλλοι γνωστοί Έλληνες ζωγράφοι όπως ο Φασιανός,ο Σταθόπουλος,ο Δ.Ζουρούδης μέσα από τις κατά καιρούς εκθέσεις τους στην πόλη έχουν δωρήσει έργα τους για τον ίδιο σκοπό.

Όλα αυτά λοιπόν τα γεγονότα,συντείνουν στο ότι η επόμενη δημοτική αρχή-όποια κι αν είναι αυτή- είναι υποχρεωμένη υπό την πίεση των γεγονότων να “τρέξει” την υπόθεση της δημιουργίας δημοτικής πινακοθήκης,κάτι που έχει ανάγκη ο τόπος μας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...