Στον «Άγιο Ανδρέα» φρουρούμενη η 27χρονη μητέρα του νεκρού βρέφους

Φρουρείται σε δωμάτιο από άνδρες του Λιμενικού

Σε δωμάτιο κλινικής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, όπως πληροφορείται το thebest.gr, νοσηλεύεται η 27χρονη μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στην παραλία της Αγυιάς στην Πάτρα, η οποία ομολόγησε ότι το εγκατέλειψε πλάι στο κύμα. Η 27χρονη νοσηλεύεται φρουρούμενη από άνδρες του Λιμενικού, το οποίο έχει αναλάβει την υπόθεση.

Η 27χρονη μητέρα του βρέφους οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, η οποία άσκησε εναντίον της ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στον ανακριτή, όπου μετά από αίτημα του δικηγόρου της Γιάννη  Αποστολόπουλου, ζήτησε και πήρε τριήμερη προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί και προκειμένου να διαταχθεί ιατρική πραγματογνωμοσύνη. Ο δικηγόρος της γυναίκας ισχυρίζεται πως δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία, αλλά για το ειδικό ποινικό αδίκημα της παιδοκτονίας.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος της μητέρας, πρόκειται για «κλασική περίπτωση επιλόχειας κατάθλιψης. Δεν είχε γνωστοποιήσει σε κανέναν, δηλαδή ούτε σε συγγενείς, ούτε σε φίλους, ούτε και στον βιολογικό πατέρα, την ύπαρξη της εγκυμοσύνης, αλλά και του τοκετού. Πήγε μόνη της και γέννησε με καισαρική τομή. Έπειτα από 24 ώρες, πήρε το αυτοκίνητό της, έβαλε στη θέση του συνοδηγού το νεογνό και περιφερόταν ως “χαμένη” στην πόλη της Πάτρας. Κάποια στιγμή έφθασε στην περιοχή της πλαζ και η ατραπός του μυαλού της την οδήγησε σε αυτήν την τραγική κατάληξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολόπουλος. Όπως δήλωσε ακόμη ο δικηγόρος της, η 27χρονη δεν είναι ακόμα σε θέση να περιγράψει τι έχει συμβεί.

«Πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος», είναι η αιτία θανάτου του βρέφους, που βρέθηκε νεκρό χθες το μεσημέρι στην περιοχή της πλαζ στην Αγυιά της Πάτρας.

Όσον αφορά στον χρόνο που επήλθε ο θάνατος, αλλά και κάτω από ποιες ακριβώς συνθήκες, αυτό αναμένεται να προκύψει, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται προκαταρκτική εξέταση, που διέταξε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ώστε να διευκρινιστεί κάτω από ποιες συνθήκες έφυγε η μητέρα από δημόσιο νοσοκομείο της Πάτρας, χωρίς να έχει πάρει εξιτήριο.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...